avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se poate face?

Buna seara,

Cunosc urmatoarea situatie:
O familie cu 2 copii este in Grecia. Eu cunosc bunica.
Bunica a fost sunata la telefon de patronul din Grecia (care este roman) sa ii spuna ca cei doi nu au serviciu, ca el maltrateaza pe mama, ca nu au nici ce manca, intr-un cuvant ca sunt foarte rau acolo.
Se pare ca tatal vrea sa vina cu fetitele in tara, dar mama nu vrea (amandoi sunt romani si nu au nici un fel de documente de rezidenta sau permis de munca in Grecia).

Bunica doreste sa creasca fetita mai mare (a mai fost in grija ei inainte sa plece in Grecia), dar ii este teama sa se angajeze la cresterea fetitei mai mici (care are cam 4 - 5 luni). Un alt baiat (casatorit) al bunicii spune ca ar vrea sa creasca el fetita cea mica.

Eu as vrea sa ii ajut cumva, dar nu prea stiu cum.
Este posibil ca odata ce fetitele sunt in Romania sa iau in ingrijire fetita cea mica?

Ce pot sa ii spun bunicii sa faca?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:48, 8 Octombrie 2011
Sa mearga sa consulte un avocat.
In mod normal bunica nu ar avea sanse, dar pot exista mai multe variante...
Sa se adeseze Autoritatii tutelare, din cadrul primariei, unde sa expuna situatia copiilor si sa ceara tutela fetitei.Cei de acolo vor desfasura o ancheta sociala, privind conditiile materiale ale bunicii si apoi se va decide daca si sub se forma o poate creste, fie tutela, care normal se obtine prin instanta , fie doar sa o ia in ingrijire.
Nu cred ca are sanse reale daca procedeaza asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela minorilor Kat_de_luna86 Kat_de_luna86 Buna ziua,sunt casatorita in Italia cu un cetatean roman,avem o fetita iar acum sunt din nou insarcinata,avand in vedere ca situatia casniciei este in proces ... (vezi toată discuția)
Tutela ninasave ninasave Buna ziua Vreau sa va expun o situatie a unui copil al nimanui ,deocamdata .Este vorba de o fetita de noua ani nascuta de o mama care a murit si un tata ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului Aderiana Stanciu Aderiana Stanciu sunt mama si mi-e greu.de aceea va scriu.am vecina o fetita de 14 ani,care sta la bunica ei.mama ei si-a refacut viata cu un alt barbat si au si un copil de 3 ... (vezi toată discuția)