avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei probleme juridice de familie

Buna seara.
Sunt casatotit de 29 ani.Stau in apart. sotiei.An contribuit impreuna la toate cheltuielile.Avem doi copii majori casatoriti,la casele lor.Sotia este plecata de peste 7 ani,in alta localitate.Impozitul l-au platit copii din banii lui.Intretinerea am platit-o eu.Daca divortez acum,va rog sa-mi spuneti ce drepturian eu la impartirea bunurilor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: bren , utilizator 07:38, 9 Octombrie 2011
Ce drepturi ati dori sa aveti?
Mie imi pare ca nu aveti niciun drept cu privire la imobilul unde ati locuit.
Copii au dreptul de a obtine pe cale judecatoreasca restituirea banilor pe care i-au achitat la plata impozitelor in locul proprietarului.
Dar...suma este mica si nu cred ca ar avea sens...
Daca apartamentul este al sotiei,dobandit inainte de casatorie sau in timpul casatoriei prin mostenire sau donatie nu aveti asupra acestui imobil nici un drept in caz de partaj.Cu atat mai putin copiii.Va puteti adresa cu actiune civila pentru recuperarea sumelor ce au reprezentat cheltuielile pe care le-ati facut dvs.cu privire la intretinerea acestui imobil si partajarea altor bunuri dobandite in comun .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Mai bine nu divortati, macar ramaneti sa locuiti in continuare acolo.
adutescu a scris:

Mai bine nu divortati, macar ramaneti sa locuiti in continuare acolo.


Da, acesta era raspunsul pe care urma sa il dau si eu dupa ce as fi avut confirmarea deplina ca nu are niciun drept si realizeaza acest lucru.
Si daca nu realiza, raspunsul ar fi fost acelasi...

VA MULTUMESC.O ZI PLACUTA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre rude de gradul i bencumonica bencumonica Parintii mei,care sunt divortati,au convenit ca ar fii bine ca apartamentul pe care ei il detin sa fie trecut pe numele meu.Dar,exista mai multe probleme.Tatal ... (vezi toată discuția)
Donatie bani didaniela didaniela buna ziua, rog pe cineva care este in masura sa ma ajute urgent cu un sfat: sunt casatorita de 10 ani si impreuna cu sotul meu ( cu care nu am copii) am ... (vezi toată discuția)