avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident provocat din vina altuia.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident provocat din vina altuia.

Buna seara,

Intr-o zi ma deplasam cu masina personala pe un drum cu prioritate si trecand printr-o intersectie dirijata, de la dreapta ( avea cedeaza trecerea si era un drum laturalnic ) imi iese o masina in fata fara sa se asigure, eu incercand sa evit accidentul, am pus frana brusca, am derapat si m-am izbit de un alt autotorism care era si el in spatele masinii respective si dorea sa iasa din intersectie. Masina care mi-a iesit in fata si care a provocat accidentul nu a fost atinsa de masina mea deloc. S-a oprit 30 de secunde la o distanta de vreo 150 m si a plecat fara sa se opreasca. Mentionez ca atat eu cat si cele 2 persoane cu care eram in masina, precum si soferul masinii pe care am lovit-o nu au reusit sa vada numarul respectivei masini. Masinile au fost serios avariate si au fost duse pe platforma la daune. Relatandu-i problema domnului politist de la daune, si aratandu-i un video de pe o camera de supraveghere de pe respectiva strada, a spus ca el nu are ce face si ca deocamdata nu inchide cazul si ca asteapta ca eu sa reusesc sa fac rost de numarul respectivei masini. Momentan a trecut 1 saptamana de la accident si nu am reusit sa fac rost de numarul respectivei masini ( mentionez ca se vede destul de bine pe imaginile unei camere de supraveghere doar ca nu se vede numarul ). Politistul mi-a spus ca daca nu reusesc sa gasesc vinovatul ( sau sa-i dau numarul masinii de inmatriculare ) pic eu devina si trebuie sa-i dau asigurarea omului a carui masina am accidentat-o.

Intrebarea mea este ce as putea face pentru a ramane eu "vinovat" chiar daca eu nu ma consider deloc vinovat. Toti mi-au zis ca ar fi trebuit sa ma bag in cel vinovat fara sa incerc sa-l evit. Problema e ca nu poti gandesti o astfel de rezolvare atunci cand se intampla accidentul, pur si simplu vrei sa eviti si sa nu se intample nimic.

Eu sunt asigurat doar RCA, respectivul pe care l-am lovit e asigurat CASCO si e taximetrist.

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
Pr0, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 15:10, 24 Octombrie 2011
E greu de explicat. Imaginati-va o strada principala, iar pe acea strada principala la un moment dat se intra de pe o strada laterala. Eu eram cel care mergea pe strada principala cel ce nu s-a asigurat vroia sa intre de pe strada laturalnica sa vireze stanga, mentionez ca strada laturalnica era in partea dreapta a sensului meu de mers.Vinovatul s-a asigurat doar din partea dreapta si nu s-a asigurat si in partea stanga de unde veneam eu. Pur si simplu dansul a intrat pe banda mea si dupa pe banda cealalta pentru a vira stanga, evident taindu-mi calea, eu am franat si am virat putin dreapta ca sa-l evit ( intrand putin pe strada de unde a iesit el si lovind taximetristul ce era in spatele dansului ).

Am pus aici o schita poate se intelege mai bine : [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Pr0, utilizator
S-ar parea ca aveti dreptate dupa schema prezentata. Din pacate fara nr masinii vinovate sau macar un martor care sa fi vazut accidentul va fi foarte greu de lamurit politia. Dar nici taximetristul nu poate depune marturie pt dv?
Eram in masina cu 2 prieteni care pot depune marturie, la fel taximetristul poate depune marturie, problema e ca cine-l gaseste pe cel vinovat, pentru ca nimeni nu a reusit sa retina numarul dansului de masina.

Politia a zis ca nu se implica daca nu e accident cu victime. Ei m-au lasat pe mine 1 saptamana sa fac rost cumva de numarul respectivei masini. Am umblat pe strazile respective si am gasit mai multe camere video, am luat imaginile dar din pacate nu se vede numarul masinii.

In concluzie politia o sa ma oblige sa dau asigurarea taximetristului si eu sa-mi fac masina pe banii mei tomai din cauza faptului ca eu am vrut sa evit ceva mai grav am ramas eu in paguba fiind nevinovat! Ceea ce mie mi se pare foarte aiurea. Dupa cum am zis si mai insus, sa presupunem ca as fi avut o masina de vreo 20 30.000 euro, si urma ca urmatoarea zi sa-mi fac casco ( deci inca nu eram asigurat casco ) si faceam accidentul respectiv. Nu-mi convenea sa platesc 5 6000( poate mai mult ) euro sa-mi repar masina. Problema e ca masina mea nu are casco si nici nu e asa de scumpa dar totusi de ce sa platesc eu daca nu sunt vinovat.

Problema e ca politia nu se implica la cazuri unde sunt doar pagube materiale. Si daca ar fi sa dau pe cineva in judecata, pe cine? Politia? Ca nu se implica deloc. Dar am dreptul ? Se merita? Masina mea ar fi putut fi considerata dauna totala.

PS : O zi buna, si mergeti cu 10km/ora poate reusiti sa nu fiti implicat intr-un accident din vina altuia.

EDIT : Sau incercati sa nu stati intr-o masina, sau sa nu aveti masina ca poate atunci is sanse sa nu fiti implicat intr-un accident si sa nu fiti dv devina. Exemplu : taximetristul care nu mergea cu 10km/h, statea pe loc. ( norocul lui e ca nu o sa fie el devina )
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Pr0, utilizator
Politistul judeca dupa urmele lasate la fata locului,dupa pozitia si directia masinilor inainte si dupa impact.Nu ati lovit masina vinovata,nu puteti dovedii culpa altuia.....concluziile le trageti singur.Daca loveati masina care nu a dat prioritate lucrurile stateau altfel(lucrez la pol rutiera vorbesc din practica)
Pai daca eu sun la politie si ii rog frumos sa vina la locul accidentului sa vada toate urmele, pozitiile masinilor, urmele franelor, martorii, tot ? si ei nu vin? eu ce pot face ?

Ce am facut eu e ca le-am aratat video-ul de pe camerele de supraveghere, si se vede clar tot accidentul, din pacate nu se vede si numarul respectivei masini. Ce pot face mai mult?

Oricum am 3 marturi cel putin care pot depune marturie ( pana si soferul taxiului imi da dreptate si ar depune marturie ) cum s-a intamplat, problema e ca NU STIM CINE E! Acuma eu va intreb pe dumneavoastra, e datoria mea sa-l caut pe respectivul? Prin ce mijloace as putea sa-l gasesc ?
Sau explica-ti-mi dv cu ce n-am procedat eu bine? Prin simplu fapt ca nu m-am lovit de dansul? E un instinct omenesc si firesc sa te feresti de probleme, cred ca majoritatea dintre noi ar fi incercat sa evite accidentul, din pacate la mine s-a soldat cu un alt accident mai mic si din care "eu ies vinovat". De ce ies eu vinovat?

Nu-si permite statu roman sa analizeze toate cazurile de daune materiale, asta o inteleg, dar sa fim seriosi chiar trebuia sa-l nenorocesc pe om ( sau pe mine ) ca sa fie totul corect? Eu nu cred. Oricum bine ca nu au fost victime, puteam sa ricosez pe trotuar sa lovesc un om/copil din cauza unui nesimtit care si pleaca dupa ce realizeaza ca ce o facut.

O zi buna va dorec.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu "vinovat moral". cum procedez? matrix007 matrix007 Circulam in linie dreapta pe o strada din oras, iar in dreptul marcajului longitudinal dublu continuu un autoturism parcat pe sensul opus cu botul spre mine a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. strada pe care ... Errin40 Errin40 Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. Strada pe care mergeam s-a intersectat din dreapta cu o strada fără indicatoare rutiere ,nici eu neavând in ... (vezi toată discuția)