avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident provocat din vina altuia.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident provocat din vina altuia.

Buna seara,

Intr-o zi ma deplasam cu masina personala pe un drum cu prioritate si trecand printr-o intersectie dirijata, de la dreapta ( avea cedeaza trecerea si era un drum laturalnic ) imi iese o masina in fata fara sa se asigure, eu incercand sa evit accidentul, am pus frana brusca, am derapat si m-am izbit de un alt autotorism care era si el in spatele masinii respective si dorea sa iasa din intersectie. Masina care mi-a iesit in fata si care a provocat accidentul nu a fost atinsa de masina mea deloc. S-a oprit 30 de secunde la o distanta de vreo 150 m si a plecat fara sa se opreasca. Mentionez ca atat eu cat si cele 2 persoane cu care eram in masina, precum si soferul masinii pe care am lovit-o nu au reusit sa vada numarul respectivei masini. Masinile au fost serios avariate si au fost duse pe platforma la daune. Relatandu-i problema domnului politist de la daune, si aratandu-i un video de pe o camera de supraveghere de pe respectiva strada, a spus ca el nu are ce face si ca deocamdata nu inchide cazul si ca asteapta ca eu sa reusesc sa fac rost de numarul respectivei masini. Momentan a trecut 1 saptamana de la accident si nu am reusit sa fac rost de numarul respectivei masini ( mentionez ca se vede destul de bine pe imaginile unei camere de supraveghere doar ca nu se vede numarul ). Politistul mi-a spus ca daca nu reusesc sa gasesc vinovatul ( sau sa-i dau numarul masinii de inmatriculare ) pic eu devina si trebuie sa-i dau asigurarea omului a carui masina am accidentat-o.

Intrebarea mea este ce as putea face pentru a ramane eu "vinovat" chiar daca eu nu ma consider deloc vinovat. Toti mi-au zis ca ar fi trebuit sa ma bag in cel vinovat fara sa incerc sa-l evit. Problema e ca nu poti gandesti o astfel de rezolvare atunci cand se intampla accidentul, pur si simplu vrei sa eviti si sa nu se intample nimic.

Eu sunt asigurat doar RCA, respectivul pe care l-am lovit e asigurat CASCO si e taximetrist.

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
Pr0, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 15:10, 24 Octombrie 2011
Ce spuneti dv e adevarat.

In mod normal ar trebui sa fiti despagubit.
- de cine ?

Asta e marea problema ca nu se stie cine e respectivul. Se stie clar ca e cineva, am si video cu accidentul de pe o camera de supraveghere din zona, din pacate nu i se vede numarul de la masina. Nu neaga nici politia, nici taximetristul ca respectivul ar fi devina, problema e ca cine e respectivul, si cine-l gaseste ?

Cel mai probabil va va respinge dosarul si va trebui sa-l actionati in judecata
- pe cine sa actionez in judecata? Aceasi problema.
Din punctul meu de vedere mai exista o varianta.
Sa va adresati FPVS (fondul de protectie a victimelor strazilor) care intervine daca accidentul cauzator de prejudicii s-a produs "pe teritoriul Romaniei si autovehiculul care a provocat accidentul a ramas neidentificat" conform Ordin CSA nr.1/2008.
Datele de contact le gasiti pe site-ul lor, luati legatura cu reprezentantul acestora care va trebui sa va indice ce acte trebuie sa procurati pentru a va deschide dosar de dauna.
Mai greu va fi cu documentul/le care sa demonstreze cum a avut locul accidentul rutier dar cred ca copii ale declaratiilor partilor implicate/martorilor date la politie si o adresa a acestora ca nu pot identifica autovehiculul vinovat sunt suficiente. (Luati legatura cu acesta institutie).

Taximetristul isi poate repara masina pe CASCO urmand ca societatea de asigurare sa se indrepte cu regres impotriva persoanei vinovate.
Daca ei din documentele pe care le vor avea la dispozitie considera ca dvs. sunteti vinovat se vor indrepta impotriva dvs, moment in care le veti pune la dispozitie asigurarea RCA urmand ca cele doua societati sa isi rezolve situatia fie amiabil, fie in instanta.

Pana una alta la politie nu trebuie sa recunoasteti in nici un fel vreo vina in producerea accidentului (daca nu o aveti) ci doar sa descrieti modul in care s-a petrecut acesta si sa va adresati FPVS pentru a demara procedurile privind repararea prejudiciului.

Multa bafta!
Dl. "Strati" a dat cea mai buna solutie de pina acum. Luati legatura cu Fondul de Potectie a victimelor Strazii si asteptati rasunsul lor.
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu "vinovat moral". cum procedez? matrix007 matrix007 Circulam in linie dreapta pe o strada din oras, iar in dreptul marcajului longitudinal dublu continuu un autoturism parcat pe sensul opus cu botul spre mine a ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. strada pe care ... Errin40 Errin40 Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. Strada pe care mergeam s-a intersectat din dreapta cu o strada fără indicatoare rutiere ,nici eu neavând in ... (vezi toată discuția)