avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate doar pe numele unui singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor

Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei 3 copii ai bunicilor ,unul din ei fiind mama mea.Mama mea a decedat in 1996 eu fiind unicul mostenitor al ei.Cand am vrut sa deschid succesiunea cu fratii ei mi-au spus ba ca unchiul e bolnav,ba ca a facut comotie si sa mai asteptam si uite asa s-a facut 2011 cand cu orice risc m-am hotarat sa deschid succesiunea.Ajungand la Dobrotesti unde a locuit bunicul meu si facand o vizita la registrul agricol surpriza unchiul mamei pe legea din 18/1991 si 247/2005 apar 3 titluri de proprietate pe numele unchiului meu,ceilalti 2 nefiind trecuti.Cand am intrebat-o pe sora mamei mi-a spus ca el ne-a reprezentat pe toti in instanta (desi eu nu cred atata timp cat nu are procura de la mine ,mama fiind decedata din 1996)3 titluri de proprietate reprezentand in total 40 ha de pamant .Am inteles ca toti banii luati de acolo ,pamantul fiind dat in asociatie i-a impartit cu sora mamei ,mie nerevenindu-mi nici una de un ban.
As dori sa actionez in instanta ,credeti ca as putea sau cheltui banii degeaba.Ideea este ca unchiul meu nu doreste sa facem succesiunea si pe acele pamanturi ci doar unde apare doar mama ,respectiv pe titlul de proprietate unde sunt trecuti toti 3 de 6 ha si pe casa parinteasca.Daca mama a facut cerere si la aceea vreme i s-a dat acest pamant inseamna ca aceasta cerere este valabila si la celelalte terenuri sau la fiecare trebuie facuta cerere in parte?Am vre-o sansa sa castig deoarece fratii mamei m-au dus cu zaharelul sau mai bine ma las pagubasa?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .Va multumesc anticipat pentru raspuns.Cu stima,Adriana
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
slivneanu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaKis , utilizator 19:01, 20 Martie 2022



Spuneti asa:
(doar in forma initiala a legii 18/1991 se permitea ca un mostenitor sa faca cerere in numele tuturor, cu mentionarea numelor celorlalti mostenitori in cadrul cererii)

Chiar recent mi-a fost respinsa actiunea de constatare nulitate act juridic nerecunoscandu-se de instanta ceea ce afirmati d-voastra.
Cererea a fost facuta de unul din mostenitori, sant trecuti si ceilalti doi titlul obtinut doar de cel care a intocmit-o.
Daca puteti sa detaliati sau sa ma trimiteti la o speta va multumesc.
Acum sant la recurs.
Buna seara,

Ati reusit sa rezolvati ceva in aceste cazuri?
Eu ma judec de 2 ani, inca. Cand termin va anunt.
Tatăl meu a făcut greșeala de a menționa ,pe lângă părinți și pe frații săi cand a formulat cererea de constituire (legea 18/1991).Trei dintre frați erau decedați la acel moment,unul dintre ei în anul 1941.Cererea a fost făcută în nume propriu,specificând în aceasta,,sa mi se constituie".Titlul de proprietate a fost emis pe numele tuturor fraților, fiind trecută în titlu si casa noastră.Dupa emiterea titlului de proprietate,tatal meu a sesizat eroarea si a cerut în instanță anularea lui.Parintii mei au decedat si am ramas eu cu procesul in continuare.In 2016 ,instanța a hotărât să admită cererea de anulare a titlului de proprietate,dar nepoții (copiii fratilor),au făcut recurs si instanța a trimis dosarul spre rejudecare. Astăzi sa pronunțat hotărârea în care instanța respinge cererea de anulare a titlului de proprietate ca fiind neintemeiata,cu drept de recurs în 15 zile.De ani întregi,ne judecăm si facem recurs,cand eu cand ei.La ultimul termen au adus 2 martori care au luat în râs completul, unul dintre ei fiind socrul unui pârât.Este normal sa accepte instanța asa ceva?Este normal ca in atatia ani de proces sa nu se ia o hotărâre definitivă?Este normal ca persoane decedate (1941,1982,1986),Sa fie trecute în titlul de proprietate dacă în cerere tatăl meu a menționat,,sa mi se constituie dreptul de proprietate....."?Unde ar trebui să mă adresez pentru a putea dovedi eroarea?Mentionez ca după moartea părinților locuiesc cu chirie,din cauza faptului că,casa este trecută pe acest titlu.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Rmirela, utilizator
Buna ziua,
Ma aflu ín situatie asemanatoare ca doamna. La noi mama traieste, ín 2018 a primit scrisoare de la primarie ( si ea sí fratele ei) ín Care Era trecut ca are drepreptul sa solicite inapoi ceva teren a strabunicilor. Ajungand la primarie a primitraspuns ca nu este necesar fiindca fratele ei deja a depus solicitare sí e de ajuns daca depune 1 persoana dintr O familie.( Mentionez fratele cu Care nu vorbeste lucreaza la primarie)... Ce I de facut? Am pierdut dreptul la terenul respectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere instanta craiova slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua, sunt din Bucuresti si am o speta de fond funciar. Pe data de 27.10.2018 la dosarul deschis la Tribunalul din Craiova, dosar Craiova deschis in ... (vezi toată discuția)