Buna seara ....am o inintrebare .....si va rog sa raspundeti urgent Eu sunt casatorita si bunici sotului cu care stam si in apartament vor sa ne faca vanzare cumparare pe apartament cu clauza de uzufruct si sa stea in casa pana la deces . Ca sa putem face vanzare cumparare pe apartamentul ne ajuta mama soacra (mama sotului) cu bani si face o declaratie ca a donat bani ( doar sotului , in timp ce noi eram casatoriti atunci a fost facuta declaratia) ca sa putem sa il cumparam si cu clauza ca o ingrijim si pe ea pana la deces .si cu drept de locuire in apartament .Pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi . Acum vroiam sa va intreb in caz de divortam dupa decesul tuturor si apartamentul ne revine noua din toate puntele de vedere apartamentul se va imparti jumate jumate ?el castiga tot ?Ma refer dupa noul cod civil?
ma gandeam ca daca in timpul casatoriei noi investim mai mult in apartament decat suma donata de mama lui atunci e vreo sansa mai mare de castigare jumate jumate ?sau putem face ceva intre noi soti un contract / declaratie ceva in fata notarului ?nu stiu indrumati-ma dumneavoastra cum e mai sigur si cinstit