avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare -partaji
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare -partaji

Buna seara ....am o inintrebare .....si va rog sa raspundeti urgent Eu sunt casatorita si bunici sotului cu care stam si in apartament vor sa ne faca vanzare cumparare pe apartament cu clauza de uzufruct si sa stea in casa pana la deces . Ca sa putem face vanzare cumparare pe apartamentul ne ajuta mama soacra (mama sotului) cu bani si face o declaratie ca a donat bani ( doar sotului , in timp ce noi eram casatoriti atunci a fost facuta declaratia) ca sa putem sa il cumparam si cu clauza ca o ingrijim si pe ea pana la deces .si cu drept de locuire in apartament .Pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi . Acum vroiam sa va intreb in caz de divortam dupa decesul tuturor si apartamentul ne revine noua din toate puntele de vedere apartamentul se va imparti jumate jumate ?el castiga tot ?Ma refer dupa noul cod civil?
Cel mai recent răspuns: georgianara , utilizator 09:59, 9 Octombrie 2011
Fiind vorba de un contract de vanzare cumparare ,reprezinta bun comun supus partajalui,in functie de contributia financiara a fiecaruia dintre soti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
nu are cum sotul sa castige tot, dar daca dovedeste ca a avut contributie mai mare, atunci tot ce este posibil.
ma gandeam ca daca in timpul casatoriei noi investim mai mult in apartament decat suma donata de mama lui atunci e vreo sansa mai mare de castigare jumate jumate ?sau putem face ceva intre noi soti un contract / declaratie ceva in fata notarului ?nu stiu indrumati-ma dumneavoastra cum e mai sigur si cinstit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre frati petruta1958 petruta1958 Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi explicati cum se poate face o donatie intre frati in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cam 50 mp eu cu sotul in ... (vezi toată discuția)
Bunuri inaintea casatoriei blondy1975 blondy1975 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: eu sunt posesoarea unui apartament din provincie obtinut prin donatie de la parintii mei , in care locuieste mama ... (vezi toată discuția)
Partaj pentru apartament cu uzufruct bogdan_bucuresti1970 bogdan_bucuresti1970 dupa casatorie sotia mea a dobandit un apartament de la iubitul mamei ei prin contract de vanzare-cumparare cu UZUFRUCT. Acum am divortat la notar si urmeaza ... (vezi toată discuția)