avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... eroare la dosar...din petent ”ajungi” ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

eroare la dosar...din petent ”ajungi” intimat in acelasi proces...

buna ziua,ma confrunt si eu cu o problema si as vrea sa o dezbatem putin pe acest forum,daca doriti...

am un proces pe rol pentru anularea unei amenzi contraventionale,peste 2 saptamani am al 3-lea termen,instanta stabilind lucrul acesta din simplul motiv ca asteapta ca intimatul sa fie citat si sa aduca la cunostinta data cand a fost instiintat P-verbal contravenientului,informatie care de altfel am specificat-o si eu in plangerea de anulare a PV. si care se putea deduce si din chitanta depusa la dosar in urma achitarii amenzii contraventionale,bineinteles daca se studia putin dosarul...

partea interesanta abia acum urmeaza....la dosar la al 2-lea termen pe langa plangerea de anulare a PV,a memoriului impotriva agentului constatator,am mai depus personal ”NOTE DE APARARE” prin care raspund INTAMPINARII depuse de intimat dar anexez la aceasata si o scrisoare primita de la Directorul executiv al institutiei din care face parte agentul constatator,in care dansul imi aduce la cunostinta ca in urma verificarilor facute de el,intr-adevar s-a gresit si agentul constatator a fost tras la raspundere..(practic isi recunosc vina).Instanta trece cu vederea peste aceasta,bineinteles partea adversa cand au vazut ca am depus la dosar (acea SCRISOARE) nu au mai revenit cu nici un raspuns ca doar nu putea sa spuna ca intra-adevar mie mi-au dat un raspuns iar in fata instantei sustin altceva(prin acea INTAMPINARE),iar instanta continua sa fixeze termene dupa termene din diverse motive unele chiar deloc intemeiate.

In urma unui studiu asupra dosarului in cauza in care eu am calitatea de PETENT (Contestator),iar partea adversa calitatea de INTIMAT, constat urmatoarele,la al-2-termen instanta ia in vedere urmatorul aspect:...

”...S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta dupa care,instanta constata depusa la dosarul cauzei ”note de aparare”,din partea INTIMATULUI in cate 2 exemplare (NOTE DE APARARE DEPUSE PERSONAL SI SEMNATE DE MINE),din care 1 exemplar se va comunica CONTESTATORULUI,la care s-a anexat si adresa nr.3/11 din 19.05.2008 (adica acea scrisoare,DEPUSA TOT DE MINE)...si ca sedinta se amana pt data de 22.09.2008 pt cand intimatul este asteptat sa aduca la cunostinta data cand a fost trimis p-verbal contravenientului (repet,informatie care am dat-o si eu in continutul plangerii de anulare a PV,deci prea putin folositoare la solutionarea cauzei).”

IN CONCLUZIE CELE DEPUSE DE MINE LA DOSAR INSTANTA CONSTATA CA DE FAPT PARTEA ADVERSA LE-A DEPUS:stunned:...ceea ce nu este in regula deloc,fie ca acest lucru s-a facut cu sau fara intentie lgea nu ar ierta aceste fapte,pentru ca am putea spune ca s-au incalcat articole din Cod.Penal : ABUZ IN SERVICIU PRIN INGRADIREA UNOR DREPTURI (daca s-a facut cu intentie) sau NEGLIJENTA IN SERVICIU (daca s-a facut fara intentie),iar daca avem in vedere ca acest lucru s-a intamplat in cadrul unei institutii precum JUDECATORIA putem spune ca s-a incalcat si art.1,alin.3 din Hotararea CSM nr.387/2005 ptr.aprobarea regulamentului de ordine interioara al Instantelor de judecata,deoarece in cazul prezentat de mine este evident ca partea adversa este privilegiata si mi se ingradeste dreptul de a avea parte de un proces echitabil,nediscrimantoriu...

AM MARE RUGAMINTE LA CEI CARE AU O EXPERIENTA MARE IN ACEST DOMENIU SI CARE S- AU LOVIT DE-A LUNGUL CARIEREI DUMNEALOR DE ASTFEL DE SITUATII SA ISI EXPRIME OPINILE ,SFATURILE VIS-A-VIS DE CAZUL PREZENTAT DE MINE PENTRU CA NU ESTE SINGURUL CAZ DE ACEST GEN,de ani de zile Instantele de judecata din orasul RESITA procedeaza astfel cand intr-un proces una din parti este Institutie a statului,se dau termene dupa termene,procesele se lungesc cu anii,sunt cazuri banale care,daca s-ar dori,ar fi solutionate inca de la primele teremene de judecata,iar simplii cetateani care au avut ”norocul” sa treaca printr-un astfel de proces,pe viitor inceteaza sa mai apeleze la instantele de judecata pentru a se face dreptate,iar institutiile precum POLITIA;JANDARMERIA continua sa abuzeze de drepturile cetatenilor ca doar in fata Instantelor sunt privilegiati,ba mai mult cand se aduce vorba de contestatie a vreunui p-verbal isi permit sa asigure contravenientul ca daca se ajunge la vreun proces de anulare sigur pierde ca doar in proces ”martorul te baga martorul te scoate si ca daca se ajunge la proces se aduce un martor si se rezolva....” (ASTA SE AUDE DIN GURA UNUI JANDARM DIN RESITA PE O FILMARE CU O CAMERA ASCUNSA FACUTA DE MINE ACUM 1 LUNA)

ASTEPT CAT SE POATE DE REPEDE OPINILE SI SFATURILE DVS.,VA MULTUMESC SI VA SALUT RESPECTUOS...!!!
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 12:43, 23 Septembrie 2008
Nu trebuie sa va alarmati greseli se mai fac Puteti cere RECTIFICAREA INHEIERII DE SEDINTA care v-a mentionat ca intimat Asta o puteti face oral in fata instantei la termenul viitor
SUCCES PE FOND

MihaiTomescuAvocat a scris:

Nu trebuie sa va alarmati greseli se mai fac Puteti cere RECTIFICAREA INHEIERII DE SEDINTA care v-a mentionat ca intimat Asta o puteti face oral in fata instantei la termenul viitor
SUCCES PE FOND

va multumesc pt raspunsul dvs prompt domnule AVOCAT Mihai Tomescu...am mare respect pt.profesia si munca solicitanta a judecatorului,a grefierului cat si a celorilalti care profeseaza in domeniul acesta si inteleg ca se mai pot face greseli;va voi urma sfatul si evident voi cere RECTIFICAREA INCHEIERII DE SEDINTA al termenului anterior,insa prea putin m-ar fi deranjat acest aspect daca nu ma afecta direct acest lucru

..din cazul prezentat mai sus puteti trage concluzia ca judecatorul a stabilit un nou termen fara vreun motiv bine intemeiat ci doar ca sa lungeasca procesul la nesfarsit daca s-ar putea (nu ”condamn” si sunt dispus sa acept orice decizie,atata timp cat este una dreapta) si spun aceasta ca desi probe la dosar erau suficiente (acea scrisoare in care un reprezentatnt al partii adverse recunoaste ca s-a gresit,cea mai importanta de altfel),fara ca intimatul sa revina la dosar cu vreun inscris in favoarea sa,solutionarea cauzei se putea face fara a se mai stabilii un termen pt.simplul motiv ca intimatul sa aduca la cunostinta data in care a fost comunicat p-verbal si am convingerea ca judecatorul a stabilit acest lucru nu din necesitate ci cu rea intentie intrucat informatia solicitata de el o putea obtine studiind putin dosarul; data in care procesul-verbal a fost adus la cunostinta contravenientului era mentionata atat in plangerea de anulare cat si in chitanta primita la achitarea amenzii contraventionale (de altfel copia chitantei era depusa la dosar inca de la stabilirea primului termen)...in concluzie,pt.motivul acesta evident nu trebuia sa mai stabileasca un termen...

dupa cum se stie din practica judiciara,consilierul institutiilor nu se prea prezinta la termene,cum de altfel nu s-a prezentat nici la primele 2 termene de pana acum (in cazul meu),si cu siguranta nu se va prezenta nici la urmatorul....instanta va decide la nesfarsit sa stabileasca termene pana ce intimatul va pune la dspozitie informatia ceruta de judecator,cand aceasta se afla deja in dosar.???...ESTE ABSURD!!!

..de aceea sustin ca ma afecteaza direct pentru ca este pierdere de timp cu un proces banal care se putea solutiona repede daca se dorea...si dupa cum v-am spus nu este singurul caz,sunt poate altele mai grave cand s-a intamplat sa fie trimisi dupa gratii oameni nevinovati; de ani de zile instantele de judecata din orasul RESITA procedeaza asa si nimeni nu ia nici o masura pt.ca nu indrazneste nimeni,sa faca vreo sesizare la organele competente din cadrul CSM,ma refer la Inspectia judiciara,nu de teama unor persoane anume ci de ”teama” ca nici asa nu se va lua vreo masura...

VA MULTUMESC SI MAI ASTEPT OPINII CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT...NUMAI BINE !!!
De ce nu incercati sa explicati instantei ca acea informatie se afla la dosarul cauzei la pagina ...?
De asemenea, potrivit art.281 alin.1 C.proc.civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul , precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere. Prin urmare, depuneti o cerere de indreptare a erorilor materiale cuprinse in acea incheiere de sedinta.
elis a scris:

De ce nu incercati sa explicati instantei ca acea informatie se afla la dosarul cauzei la pagina ...?
De asemenea, potrivit art.281 alin.1 C.proc.civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul , precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere. Prin urmare, depuneti o cerere de indreptare a erorilor materiale cuprinse in acea incheiere de sedinta.

va multumesc si dvs domnule consilier pt raspusnsul dat,cu siguranta voi tine seama de sfatul dvs

...intr-adevar informatia ceruta de instanta era la dosar inca de la stabilirea primului termen de judecata atat in plangerea de anulare a PV cat si in chitanta achitarii acelei amenzi contraventionale care totusi poarta semnatura si stampila directiei taxe si impozitte locale,deci exclus sa fie un fals,convingere 100%...in copia p-verbal se poate vedea data cand a fost intocmit,iar pe acea chitanta este trecuta atat data cand a fost intocmit PV,Institutia care a emis,cat si data cand acesta a ajuns la contravenient...deci trebuiau studiate 3 foi din dosar...

...in plus la dosar,la primul termen,intimatul a depus acea intampinare in care sustine ca nu are alte probe de administrat in afara de o fotografie (cu numarul de inmatriculare al automobilului) si care nu arata evident imprejurarile in care s-a comis presusupusa contraventie (stationare interzisa),in rest la termenul al-2lea dupa cum v-am spus,eu am depus ”notele de aparare” si acea scrisoare prin care un reprezentant al intimatului recunoaste ca s-a gresit

...legat de faptul ca intimatul nu mai are de administrat vreo proba in apararea sa si de faptul ca informatia ceruta de instanta si care urmeaza sa fie prezentata la urmatorul termen este deja la dosar,pot atrage atentia instantei sa ia in vedere faptul ca este inutila lungirea procesului...??? evident ca decizia va apartine doar judecatorului tinand seama de convingerea dumnealui ci nu de a mea..

VA MULTUMESC SI PASTRAM LEGATURA...O ZI BUNA TUTUROR !!!
Puteti atrage atentia instantei ca este inutila prelungirea judecarii litigiului, in aceasta situatie.
De asemenea, va puteti prevala si de art.21 alin.3 din Constitutia Romaniei care prevede ca , partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv,legea 61/1991 andrei_pap87 andrei_pap87 daca la dosarul cauzei privind contestarea unui p-verbal,s-au depus declaratile date la sediul politiei,atat de contravenient cat si de ”partea ... (vezi toată discuția)
Speta: proces tergiversat,dar totusi castigat... andrei_pap87 andrei_pap87 in speta: Consiliul local,prin intermediul agentului constatator emite un act administrativ...pe langa ca acel act este emis cu incalcarea prevederilor ... (vezi toată discuția)
Intampinare peraspera peraspera Va rog sa ma lamuriti: Pe 18.03 s-au depus inscrisuri de partea adversa (intimata)...citez din incheiere: \"Prin Serviciul Registratura, intimata a depus ... (vezi toată discuția)