avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... eroare la dosar...din petent ”ajungi” ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

eroare la dosar...din petent ”ajungi” intimat in acelasi proces...

buna ziua,ma confrunt si eu cu o problema si as vrea sa o dezbatem putin pe acest forum,daca doriti...

am un proces pe rol pentru anularea unei amenzi contraventionale,peste 2 saptamani am al 3-lea termen,instanta stabilind lucrul acesta din simplul motiv ca asteapta ca intimatul sa fie citat si sa aduca la cunostinta data cand a fost instiintat P-verbal contravenientului,informatie care de altfel am specificat-o si eu in plangerea de anulare a PV. si care se putea deduce si din chitanta depusa la dosar in urma achitarii amenzii contraventionale,bineinteles daca se studia putin dosarul...

partea interesanta abia acum urmeaza....la dosar la al 2-lea termen pe langa plangerea de anulare a PV,a memoriului impotriva agentului constatator,am mai depus personal ”NOTE DE APARARE” prin care raspund INTAMPINARII depuse de intimat dar anexez la aceasata si o scrisoare primita de la Directorul executiv al institutiei din care face parte agentul constatator,in care dansul imi aduce la cunostinta ca in urma verificarilor facute de el,intr-adevar s-a gresit si agentul constatator a fost tras la raspundere..(practic isi recunosc vina).Instanta trece cu vederea peste aceasta,bineinteles partea adversa cand au vazut ca am depus la dosar (acea SCRISOARE) nu au mai revenit cu nici un raspuns ca doar nu putea sa spuna ca intra-adevar mie mi-au dat un raspuns iar in fata instantei sustin altceva(prin acea INTAMPINARE),iar instanta continua sa fixeze termene dupa termene din diverse motive unele chiar deloc intemeiate.

In urma unui studiu asupra dosarului in cauza in care eu am calitatea de PETENT (Contestator),iar partea adversa calitatea de INTIMAT, constat urmatoarele,la al-2-termen instanta ia in vedere urmatorul aspect:...

”...S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta dupa care,instanta constata depusa la dosarul cauzei ”note de aparare”,din partea INTIMATULUI in cate 2 exemplare (NOTE DE APARARE DEPUSE PERSONAL SI SEMNATE DE MINE),din care 1 exemplar se va comunica CONTESTATORULUI,la care s-a anexat si adresa nr.3/11 din 19.05.2008 (adica acea scrisoare,DEPUSA TOT DE MINE)...si ca sedinta se amana pt data de 22.09.2008 pt cand intimatul este asteptat sa aduca la cunostinta data cand a fost trimis p-verbal contravenientului (repet,informatie care am dat-o si eu in continutul plangerii de anulare a PV,deci prea putin folositoare la solutionarea cauzei).”

IN CONCLUZIE CELE DEPUSE DE MINE LA DOSAR INSTANTA CONSTATA CA DE FAPT PARTEA ADVERSA LE-A DEPUS:stunned:...ceea ce nu este in regula deloc,fie ca acest lucru s-a facut cu sau fara intentie lgea nu ar ierta aceste fapte,pentru ca am putea spune ca s-au incalcat articole din Cod.Penal : ABUZ IN SERVICIU PRIN INGRADIREA UNOR DREPTURI (daca s-a facut cu intentie) sau NEGLIJENTA IN SERVICIU (daca s-a facut fara intentie),iar daca avem in vedere ca acest lucru s-a intamplat in cadrul unei institutii precum JUDECATORIA putem spune ca s-a incalcat si art.1,alin.3 din Hotararea CSM nr.387/2005 ptr.aprobarea regulamentului de ordine interioara al Instantelor de judecata,deoarece in cazul prezentat de mine este evident ca partea adversa este privilegiata si mi se ingradeste dreptul de a avea parte de un proces echitabil,nediscrimantoriu...

AM MARE RUGAMINTE LA CEI CARE AU O EXPERIENTA MARE IN ACEST DOMENIU SI CARE S- AU LOVIT DE-A LUNGUL CARIEREI DUMNEALOR DE ASTFEL DE SITUATII SA ISI EXPRIME OPINILE ,SFATURILE VIS-A-VIS DE CAZUL PREZENTAT DE MINE PENTRU CA NU ESTE SINGURUL CAZ DE ACEST GEN,de ani de zile Instantele de judecata din orasul RESITA procedeaza astfel cand intr-un proces una din parti este Institutie a statului,se dau termene dupa termene,procesele se lungesc cu anii,sunt cazuri banale care,daca s-ar dori,ar fi solutionate inca de la primele teremene de judecata,iar simplii cetateani care au avut ”norocul” sa treaca printr-un astfel de proces,pe viitor inceteaza sa mai apeleze la instantele de judecata pentru a se face dreptate,iar institutiile precum POLITIA;JANDARMERIA continua sa abuzeze de drepturile cetatenilor ca doar in fata Instantelor sunt privilegiati,ba mai mult cand se aduce vorba de contestatie a vreunui p-verbal isi permit sa asigure contravenientul ca daca se ajunge la vreun proces de anulare sigur pierde ca doar in proces ”martorul te baga martorul te scoate si ca daca se ajunge la proces se aduce un martor si se rezolva....” (ASTA SE AUDE DIN GURA UNUI JANDARM DIN RESITA PE O FILMARE CU O CAMERA ASCUNSA FACUTA DE MINE ACUM 1 LUNA)

ASTEPT CAT SE POATE DE REPEDE OPINILE SI SFATURILE DVS.,VA MULTUMESC SI VA SALUT RESPECTUOS...!!!
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 12:43, 23 Septembrie 2008
Domnilor,mare dezamagire am avut azi cand am iesit din sala de judecata..

...dupa cum vi-am prezentat cazul mai sus,vreau sa va spun ca azi am avut un nou termen si dupa ce ma trezesc ca omu de dimineața ca sa fiu prezent in sala de judecata inainte de inceperea sedintei si incerc sa rezist in continuare si sa imi pastrez calmul pana se striga cauza mea,scopul pentru care m-am prezentat fiind sa depun acea cerere de indreptare a erorilor materiale din acea incheiere de sedinta unde s-a constatat eronat ca cele depuse de petent au fost depuse de intimat..

..prin urmare se face ora 15 si se striga cauza mea,ma prezint in fata instantei si rog sa imi admita in baza art.281,alin.1 C proc.civ.aceasta cerere prin care solicitam rectificarea incheierii termenului anterior si ce credeti,imi ia cererea o citeste putin si mi-o ”arunca” spunand ca nu au nevoie de ea indreptarile materiale se pot face si fara acea cerere si se pune sa ”o certe” pe grefiera ca de ce nu a fost atenta termenul anterior cand a intocmit acea cerere de sedinta...bineinteles k nu imi era tot una ca instanta a respins-o,ca in acea cerere am scos in evidenta mai multe aspecte cu privire la decursul acestui litigiu evident partea favorizata fiind intimatul si chiar vroiam sa isi faca o viziune mai ampla in acest sens...:(

...incerc sa explic frumos(desi cu greu ma fost lasat sa scot 2-3 vorbe).ca de 2 termene intimatul nu a mai depus nimic la dosar in favoarea sa,chiar si la solicitarile instantei de a prezenta cele cerute,iar daca va continua in felul acesta nu este exclus sa se incerce tergiversarea procesului...iar cand judecatoarea a auzit acest lucru imi raspunde:”...da sigur ca da domnule ca incearca tergiversarea sa ramana eventual intimatul cu banii dvs ,ca tot am vazut ca a-ti achitat amenda contraventionala”..apoi continua sa se uite peste cele depuse de mine la dosar si ma intreaba (de parca asta era important):”... ce pregatire am,ca foarte bine sunt facute hartiile depuse la dosarul meu?...dupa care ma intreaba :..”doar pentru faptul ca agentul constator vi-a privat dreptul de a face obiectiuni a-ti depus aceasta plangere de anulare ?”(de parca nu este tot art.prevazut in O.G 2/2001) si apoi îi dicteaza grefierei sa solicite intimatului acelasi lucru pe care trebuia sa il prezinte si la termenul de azi,doar ca acum va fi citat INTIMATUL CU MENTIUNEA DISPUSA SI DACA NU MA INSEL ZICEA CEVA CA ESTE PASIBIL DE AMENDA DACA NU VA DA CURS SOLICITARII INSTANTEI, si imi da garantia ca daca data viitoare intimatul va aduce cele solicitate de instanta,va fi o solutie sigura fara a se mai prelungi judecarea litigiului...

SINCER VA SPUN CA TARE DEZAMAGIT AM IESIT AZI DE ACOLO SI AM INCETAT SA MAI CRED IN ”JUSTITIA” CARE SE APLICA IN INSTITUTIA DIN RESITA.(multi s-au plans dar azi am simtit si eu pe pielea mea)...CHIAR DACA VA DA O SOLUTIE NEFAVORABILA MIE,DESI STIU CA AM DREPTATE,NU VOI ATACA CU RECURS CA ACELEASI ”PIEDICI” IMI SE VOR PUNE SI LA TRIBUNAL...ORICUM MA BUCUR CA AM AVUT DE INVATAT MULTE DIN ACEASTA ”INTAMPLARE”,SI DE LA VOI DE PE ACEST FORUM ,BINEINTELES...SI VA MULTUMESC

VA SALUT RESPECTUOS...si mai astept opinii si pe acesata tema,daca mai binevoiti...!! :)
In legatura cu amenda , este posibil ca instanta sa aplice prevederilor art.108 ind.1 ali.1 lit.e sau f C.proc.civ. ( e) neprezentarea unui înscris sau a unui bun, de către cel care îl deţine, la termenul fixat în acest scop de instanţă;
f) refuzul sau omisiunea unei autorităţi ori a altei persoane de a comunica la cererea instanţei, la termenul fixat în acest scop, datele care rezultă din actele şi evidenţele ei).

In legatura cu cererea de indreptare, trebuia doar sa specificati care sunt greselile materiale strecurate in incheierea de sedinta si nimic altceva. Potrivit art.281 alin.1 C.proc.civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
Nu dispera inca nu s-a pronuntat instanta Chiar daca judecatorii de la acea instanta sunt poate niste indivizi carora nu le putem spune nici macar juristi si nici oameni tribunalul nu trebuie sa fie la fel. In eventualitatea unui esec la judecatorie trebuie si spun trebuie sa faceti recurs ......nu se stie niciodata. Va spun asta din experienta, am avut destule astfel de cazuri unul chiar de curand si foarte asemanator cu al dv. Cu atat va fi mai mare bucuria unui succes la tribunal cu cat drumul pana acolo a fost asa de greu.
Sa fie asa cum e drept.
MihaiTomescuAvocat a scris:

Nu dispera inca nu s-a pronuntat instanta Chiar daca judecatorii de la acea instanta sunt poate niste indivizi carora nu le putem spune nici macar juristi si nici oameni tribunalul nu trebuie sa fie la fel. In eventualitatea unui esec la judecatorie trebuie si spun trebuie sa faceti recurs ......nu se stie niciodata. Va spun asta din experienta, am avut destule astfel de cazuri unul chiar de curand si foarte asemanator cu al dv. Cu atat va fi mai mare bucuria unui succes la tribunal cu cat drumul pana acolo a fost asa de greu.
Sa fie asa cum e drept.

aveti perfecta dreptate si multumesc pentru incurajari,pana la urma,daca n-ar exista esecurile n-am mai stii sa apreciem victoriile...ramane de vazut cand se va pronunta instanta pe data de 2 noiembrie,asta in cazul in care nu amana cauza pentru cine stie cand...:)

ieri am fost foarte indignat si ma intrebam unde este calmul si rabdarea de care trebuie sa dea dovada un judecator,si nu ma mai mira faptul ca eu in calitate de simplu cetatean,nu am fost lasat sa vorbesc,cand din 10-15 avocati prezenti ieri in acea sala,nu stiu daca vreo 2 dintre ei au reusit sa rupa 5 propozitii, cu vocea ”tremurand” referitoare la cazul clientilor pe care îi reprezentau,restul abea daca au scos cateva cuvinte fara sa fie intrerupti si certati de judecatoare pentru diferite motive,ba ca nu au depus la dosar ce trebuia ,ba ca au depus la dosar ceea ce nu trebuia,si multe altele...si vreau sa va spun ca din aprox 90 de cauze s-au solutionat doar vreo 3 (si cine stie dupa cate termene),partile fiind reprezentate de avocati,si era vorba despre contestarea unor procese-verbale prin care se cerea instantei nu sa le anuleze (ca deja se cerea prea mult) ci doar sa le transforme in avertisment...

...acum din curiozitate va intreb;asa se intampla de regula si prin alte instante,de exemplu in fata carora ati avut ocazia sa va prezentati dvs.!?......eu am pastrat legatura cu mai multe persoane care au avut procese in intreaga tara si imi ziceau ca la cazuri dinastea marunte cum ar fi contestarea unui p-verbal,instantele isi fac o viziune mai ampla asupra celor petrecute si sunt constiente ca unele institutii sau angajati ai institutiilor obisnuiesc sa comita abuzuri din cauza naivitatii romanului de a accepta de-a lungul timpului sa fie ”calcat in picioare”, iar dupa ce se studiaza probatoriul instanta se pronunta,daca nu la primul tremen (in cazul in care se cere doar avertisment,sau se constata ca s-a gresit completarea p-verbal),la al-2-lea,al-3-lea cel tarziu exista sigur o solutie,bineintels ca mai sunt exceptii unde chiar trebuie sa se mai stabileasca 1-2 termene,ulterior partile sa nu ”riposteze” ca li s-a privat dreptul la un proces echitabil,ptr ca nu ar fi in regula deloc...

VA SALUT DOMNILOR SI MAI PASTRAM LEGATURA...!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv,legea 61/1991 andrei_pap87 andrei_pap87 daca la dosarul cauzei privind contestarea unui p-verbal,s-au depus declaratile date la sediul politiei,atat de contravenient cat si de ”partea ... (vezi toată discuția)
Speta: proces tergiversat,dar totusi castigat... andrei_pap87 andrei_pap87 in speta: Consiliul local,prin intermediul agentului constatator emite un act administrativ...pe langa ca acel act este emis cu incalcarea prevederilor ... (vezi toată discuția)
Intampinare peraspera peraspera Va rog sa ma lamuriti: Pe 18.03 s-au depus inscrisuri de partea adversa (intimata)...citez din incheiere: \"Prin Serviciul Registratura, intimata a depus ... (vezi toată discuția)