Buna ziua , va rog indrumare si explicatie cu text din c.civil la speta :
- sora decedata a facut testament persoanei X pe tot patrimonul ei ,fara sa se anexeze tabel - situatie - nominalizata din ce se compune (trebuia obligatoriu notarul sa ceara aceasta anexa ?) , varsta sorei la intocmirea testamentului era de 72 de ani si bolnava , dupa deces testamentarul a facut succesiunea prin care a trecut intreaga masa succesorala ramasa de la parinti nostrii - decedati -,fara sa fim citati sau anuntati de notarul public , fiind trecuti in situatia intocmita de primarie ca mostenitori " prezumtivi " .
Intrbarea : se poate , legal , cere dreptul de comostenire a cotei parti cuprinsa in testamentul dat de sora prin invocarea reintregiri masei succesorale ? ,cunoscand ca o parte din mostenire exista T.P. emis ptr toti mostenitorii - in indiviziune - iar o parte numai pe numele sorei conf legilor fondului funciar ?.
cu respect tuturor si multumesc anticipat .
buna ziua d-le Alex_ ,mai dau o explicatie, am atacat in instanta TP. ,si am pierdut pe " lipsa de interes " INCLUSIV LA RECURS ,desi am depus acte de a dovedi ca se respecta ,de catre mine , ' SA FIE LEGITIM SI JURIDIC , PERSONAL SI DIRECT,NASCUT SI ACTUAL . D E C I - ce zice prima instanta , in 99 % din cazuri asa ramane ( solidaritatea de breasla) plus "b e n e f i c i u l" neacordat de mine - aparandu-ma singur .
Cu scuzele de rigoare , va rog sa-mi raspundeti concret - daca bine voiti - la urmatorul aspect : am facut cerere in 1991 ptr legea 18 , ( terenul fiind luat de stat si in suprafata mai mare de 10 ha ) in care am trecut intraga suprafata detinuta de raposati parinti ,nestiind ca se vor mai da alte legi , IN ACEASTA S I T U T I E nu se poate lua in consideratie , ca valabila cererea din 1991 si la aparitiea celorlalte legi ? multumesc.