avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REINTREGIREA MASEI SUCCESORALE.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REINTREGIREA MASEI SUCCESORALE.

Buna ziua , va rog indrumare si explicatie cu text din c.civil la speta :
- sora decedata a facut testament persoanei X pe tot patrimonul ei ,fara sa se anexeze tabel - situatie - nominalizata din ce se compune (trebuia obligatoriu notarul sa ceara aceasta anexa ?) , varsta sorei la intocmirea testamentului era de 72 de ani si bolnava , dupa deces testamentarul a facut succesiunea prin care a trecut intreaga masa succesorala ramasa de la parinti nostrii - decedati -,fara sa fim citati sau anuntati de notarul public , fiind trecuti in situatia intocmita de primarie ca mostenitori " prezumtivi " .
Intrbarea : se poate , legal , cere dreptul de comostenire a cotei parti cuprinsa in testamentul dat de sora prin invocarea reintregiri masei succesorale ? ,cunoscand ca o parte din mostenire exista T.P. emis ptr toti mostenitorii - in indiviziune - iar o parte numai pe numele sorei conf legilor fondului funciar ?.
cu respect tuturor si multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:34, 11 Octombrie 2011
buna ziua d-le Alex_ ,mai dau o explicatie, am atacat in instanta TP. ,si am pierdut pe " lipsa de interes " INCLUSIV LA RECURS ,desi am depus acte de a dovedi ca se respecta ,de catre mine , ' SA FIE LEGITIM SI JURIDIC , PERSONAL SI DIRECT,NASCUT SI ACTUAL . D E C I - ce zice prima instanta , in 99 % din cazuri asa ramane ( solidaritatea de breasla) plus "b e n e f i c i u l" neacordat de mine - aparandu-ma singur .
Cu scuzele de rigoare , va rog sa-mi raspundeti concret - daca bine voiti - la urmatorul aspect : am facut cerere in 1991 ptr legea 18 , ( terenul fiind luat de stat si in suprafata mai mare de 10 ha ) in care am trecut intraga suprafata detinuta de raposati parinti ,nestiind ca se vor mai da alte legi , IN ACEASTA S I T U T I E nu se poate lua in consideratie , ca valabila cererea din 1991 si la aparitiea celorlalte legi ? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de revocare a succesiunii irinasimona2000 irinasimona2000 Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatalui nostru, decedat acum 10 saptamani, parintii nostri fiind divortati de 12 ani. Sora mea locuieste in ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit prin testament- sora mea mai are dreptul? emoke1 emoke1 Buna ziua, am o intrebare, mama mea mi-a lasat o casa in testament acum 11 ani, ea intre timp a decedat, eu am avut grija de ea, insa am primit acum un ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)