Buna ziua. Intrebarea mea poate parea chiar prea simpla, insa stiu ca pentru ce se tot intampla la registru....referentul te poate intoarce imediat cu dosarul, pe motiv ca ceva in exprimare nu-i suna bine. As prefera sa cer cateva pareri inainte de a -l depune. Am sa expun situatia pe scurt:
A- este asociat unic
B- este administrator.
A ii cesioneaza lui B toate partile sociale acesta din urma devenind asoc unic si cu calitate de administrator.
Intrebarea mea este cum ar trebui formulata decizia (contractul si declaratia asociatului unic care ramane+ calitate de administrator si actul constitutiv acutalizat sunt facute deja). Am sa expun 2 formulari si va multumesc inca de pe acum, in speranta ca veti citi post-ul meu si ma veti ajuta sa o aleg pe cea corecta :)
A, cetatean roman, nascut in..........etc......in calitate de asociat unic
si
B, cet rom..................................................in calitate de administrator
ai S.C.................S.R.L. prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Asociatilor din .../.../.2008, dispunem :
Art. 1 - Ieşirea din societate a d.lui A prin cesionarea tuturor celor x părţi sociale a y lei fiecare, însumând ......... lei, ....etc...catre B..........., devenit asociat unic, cu calitatea de administrator, avand toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din cesiune, cu o participare la beneficii şi pierderi de 100 % in baza Contractului nr. ......
Actul constitutiv se va modifica potrivit acestor modificari, restul articolelor ramanand neschimbate
Asoc unic,
A
sau
Asociatul unic al S.C. ............... SRL:
- A, cetatean roman, nascut ....... am hotărât următoarele:
Art.1 - Ieşirea din societate a subsemnatei, prin cesionarea tuturor celor x părţi sociale a y lei fiecare, însumând .....lei, aport în numerar, deţinute de acesta în societate, către doamna B, cetatean roman, nascuta in ........., devenita asociat unic, cu calitatea de administrator, avand toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din cesiune, cu o participare la beneficii şi pierderi de 100 % in baza Contractului nr. ....
Actul constitutiv se va modifica potrivit acestor modificari, restul articolelor ramanand neschimbate.
In materia asociatiilor si fundatiilor am aplicat mereu aceasta formula de imputernicire a deponentilor direct prin actele modificatoare (in general terti fata de asociatie) si nu am avut niciodata vreo problema. Nu vad nici un motiv pentru care sa fie vreo problema juridica sau de deontologie profesionala o astfel de "imputernicire" si in materia societatilor.
Aveti perfecta dreptate, va cer scuze ca mi-am dat si eu cu parerea.
Ce sa va spun, ca pe vremea mea tabla inmultiri se invata in clasa a-doua.
Infiintare srl
babysee
Buna ziua,
va rog frumos, ma puteti ajuta cu un model de hotarare AGA prin care se decide infiintare unui SRL? Hotarare AGA a asociatului unic persoana ... (vezi toată discuția)