in urma cu 1 an am facut greseala vietii mele pe care o regret si ...nu stiu cum e mai bine sa procedez.
intr o furie oarba ,dupa o bauta maxima,am acuzat 2 baieti ca m ar fi batut si talharit(unul bani+ unul telefonul)
adevarul e ca doar m au batut bine,de mi am scos un certificat medical de 15 zile(sincer aranjat).
la cateva zile dupa ce am dat declaratia la politie am fugit din tara.cand am revenit dupa cca 1 an,m au luat cu mandat cei de la politie si m au dus la tribunal ,unde am simtit ca o iau razna de frica si am incercat sa o scald....am recunoscut ca de fapt nu aveam bani asupra mea si ....ca acel telefon a cazut in timpul bataii pe jos.
intrebarea mea este:oare ce se va intampla???
am inteles ca la ultimul termen judecatorul ma intreaba daca mai am ceva de spus....
cum ma sfatuti sa procedez???ce pot pati???mi e teama si nu suport ca dintr o furie sa fie pedepsite 2 pers nevinovate.pot fi condamnate cele 2 pers???
va implor ,dati mi un sfat???
Este in primul rand vorba despre a avea constiinta curata, nu mai conteaza ce riscati. Nu lasati doi oameni nevinovati sa petreaca ani grei in inchisoare. Pot ispasi pedepse de peste 10 ani daca s-a retinut in sarcina lor concursul de infractiuni.
Sfatul meu ar fi sa mergeti sa consultati un avocat pe care dupa aceea sa il platiti sa studieze dosarul penal.
Daca deja ati dat declaratia in fata instantei nu ramane decat sa consultati avocatul si sa asteptati sa fiti chemat la politie ulterior.
Oricum, instanta nu are in vedere numai declaratia dvs., ci si alte probe.Numai in baza declaratiei dvs. nu poate fi condamnat.
Depinde si ce au declarat cei acuzati de talharie, etc...
Daca au recunoscut talharia la politie...probabilitatea este foarte mare sa fie condamnati...
de ce sa mai fiu chemat la politie?
ei nu au recunoscut ceva ce nu au facut....
nu mi poate spune nimeni,ce pot pati???
adica cum e mai bine sa procedez?
nu am posibilitatea sa imi platesc un avocat
tu ca reclamant,nu pot sa-mi dau seama,cum de te-a ridicat garda chiar in ziua cand ai revenit in tara si nu stiu de ce esti amenintat de ei.eventual,la urmatoarea instanta,poti declara ca nu iti mai aduci aminte nimic
Denunt calomnios
pauldorin87
sunt parte vatamata intr un dosar penal ajuns in instanta,urmeaza primul termen.
la primul termen daca am mintit pot sa declar acest lucru?
ce pot pati?este ... (vezi toată discuția)