avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune creditare firma catre alt asociat sau viitor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune creditare firma catre alt asociat sau viitor asociat

Asociatul unei societati si a vandut 60% din partile sociale cu titlu oneros unei alte persoane ssi urmeaza sa vanda si restul de 40%.S a constatat din actele contabile ca cel care a vandut creditase societatea cu 100 000 lei pentru ca a construit un spatiu comercial.
Cum se poate rezolva aceasta problema :poate cesiona asociatul care se va retrage aceasta creditare catre noul asociat si anume cum ?
Sau societatea sa vanda catre noul asociat acest spatiu pe persoana fizica pentru a face rost de lichiditati si sa inchida asfel creditatea care exista ,deoarece pentru restul de 40 % pe care urmeaza sa i cumpere al doilea asociat va trebui sa plateasca aproximativ aceasta suma si asftel s ar plati creditarea si ultimul act de vanzare parti sociale s ar face pentru o suma mai mica.
M ultumesc,
Cel mai recent răspuns: alina_ti , utilizator 23:06, 9 Octombrie 2011
Cel care cedeaza partile sociale declara ca nu mai are nici o pretentie fata de societate ,iar in pret se presupune ca s-a achitat si creanta . Spatiul este bunul firmei, face parte din patrimonul acesteia , nu este bun propriu al asociatului.La vanzarea firmei fostul asociat trebuie sa declare ca i s-a restituit creditul
Multimesc,
Dar in contabilitate in contul 455 apare aceasta suma de creditare. Chiar daca asociatul care se va retrage declara acest lucru cum se poate stinge acest sold corect si din contabilitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare de parti sociale - dividente vladimir_costea vladimir_costea Sunt asociat (25%) si din motive intemeiate doresc sa ies din asociere.In actul constitutiv exista clauza de preemtiune, care ma obliga inteleg sa vand partile ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din societate mara_iacob mara_iacob Am si eu o nelamurire in urmatoarea speta: un SRL cu 4 asociati; societatea detine 4 spatii comerciale. Unul dintre asociati vrea sa se retraga si vrea ca unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cesionare parti sociale adrianabresug adrianabresug O societate cu raspundere limitata ,asociat unic , doreste sa vanda parti sociale unei alte persoane care sa devina asociat cu 50 % din capital .Ce ... (vezi toată discuția)