avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesionare de parti sociale - dividente
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesionare de parti sociale - dividente

Sunt asociat (25%) si din motive intemeiate doresc sa ies din asociere.In actul constitutiv exista clauza de preemtiune, care ma obliga inteleg sa vand partile mele sociale celorlalti doi asociati. Firma e infiintata in primavara lui 2012, ne ocupam de cresterea albinelor pentru venin, pentru moment exista pe stoc venin de albine, dar pentru ca nu s-a incheiat niciun contract de vanzare, nu exista inca venituri din aceasta cauza.La momentul la care se va vinde acest produs in societate va exista profit care va fi repartizat in dividende. Cum ma sfatuiti sa procedez astfel incat iesind legal din aceasta asociere sa imi revina totusi cota mea parte din veninul de albine vandut si automat din dividende
Cel mai recent răspuns: vladimir_costea , utilizator 12:13, 13 Martie 2013
Atata timp cat nu s-a incheiat nici un contract in perioada de timp aratata de dvs, respectiv infiintarea firmei si pana in prezent, daca incheiati actul de cesiune si instrainati partile sociale, urmeaza sa primiti cval pertilor sociale detinute si nimic mai mult. Nu puteti revendica anumite dividende dupa retragere, atata timp cat nu s-au realizat tranzactii in perioada de timp cat sunteti asociat.
In ceea ce priveste cota mea parte la investitiile facute in cadrul firmei, exista un cadru legal pentru a fi recuperate sau mai bine spus pentru a fi despagubit.Sincer nu mi se pare corect ca dupa un an de munca, investitii si cheltuieli eu sa fiu obligat sa le vand lor partile sociale si ei sa incaseze profit ulterior
In ce constau investitiile facute de Dvs. in societate?
In situatia in care ati imprumuta cu sume de bani societatea, trebuie sa existe contracte de creditare (imprumut) intre Dvs. si societate. In aceasta situatie, chiar daca Dvs. nu mai detineti calitatea de asociat, va puteti recupera aceste sume in baza contractelor de creditare.
Eu am considerat investitii achizitionarea albinelor si toate cheltuielile care tin de cresterea, intretinerea si recoltarea veninului, pe care le-am achitat direct proportional cu cota parte ce imi revine in cadrul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Asociat 50% intr-un s.r.l cristinamatei1981 cristinamatei1981 Anul trecut m-am asociat cu un prieten intr-un s.r.l .50%-50%(el este si administrator iar eu sunt angajat).Cat timp mi-am vazut de treaba si nu am pus ... (vezi toată discuția)
Firma LadyBlondy LadyBlondy Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi ... (vezi toată discuția)