am facut un accident de masina,am condus 400 de metri ,mi-a taiat cineva calea si pt al evita am facut stanga,am prins nisip si am intrat in alta masina,eu nu am permis de conducere,dar treaba cu politia sa rezolvat,mi-au facut dosar ...este spre finalizare....a trecut....masina am reparato pe cheltuiala mea pt ca neavand permis asigurarea a picat....doar ca proprietarul masinii nu isi mai vrea masina inpoi..ci vrea sa io vind si sa ii dau banii...este mercedes din 2004 cu valoare de 10.000 de euro....intrebarea mea este..ca ce drept imi cere el mie asta,pt ca nu am facut nici un act notarial sau alt fel de act ca sa imi ceara sai dau bani pe masina,tinand cont si ca masina era foarte usor avariata,..daca refuz sai dau banii si ii spun sa isi ia masina inapoi ...ma poate da in judecata??? si daca da pana unde se poate ajunge???? va multumesc
Conducerea pe drumurile publice fara permis este infractiune , astfel incat este angajata raspunderea penala a dvs .Sanctiunea aplicabila in acest caz este pedeapsa cu inchisoarea , amenda penala , ambele constituind antecedente penale , sau , in cel mai bun caz , o sanctiune cu caracter administrativ , o amenda administrativa .
Cel din urma caz precizat de mine este si cel mai favorabil , facandu se aplicarea art 10 din Codul de Procedura Penala.
Din punctul meu de vedere , dvs sunteti obligat a-i repara prejudiciul cauzat , acesta fiind constituit din prejudiciul efectiv cauzat si beneficiul nerealizat (spre exemplu o suma de bani pentru imposiblitatea utilizarii vehiciului avariat calculate pe zile, ).
Sigur ca va poate actiona in instantza pentru a pretinde daune materiale si morale.
Dar din punctul meu de vedere nu va poate obliga sa instrainati masina si sa perceapa intreaga suma a acesteia , avariile fiind minore din cele afirmate mai sus de dvs .
Accident
mirciov pavel daniel
am facut un accident de masina,am condus 400 de metri ,mi-a taiat cineva calea si pt al evita am facut stanga,am prins nisip si am intrat in alta masina,eu nu ... (vezi toată discuția)