am facut un accident de masina,am condus 400 de metri ,mi-a taiat cineva calea si pt al evita am facut stanga,am prins nisip si am intrat in alta masina,eu nu am permis de conducere,dar treaba cu politia sa rezolvat,mi-au facut dosar ...este spre finalizare....a trecut....masina am reparato pe cheltuiala mea pt ca neavand permis asigurarea a picat....doar ca proprietarul masinii nu isi mai vrea masina inpoi..ci vrea sa io vind si sa ii dau banii...este mercedes din 2004 cu valoare de 10.000 de euro....intrebarea mea este..ca ce drept imi cere el mie asta,pt ca nu am facut nici un act notarial sau alt fel de act ca sa imi ceara sai dau bani pe masina,tinand cont si ca masina era foarte usor avariata,..daca refuz sai dau banii si ii spun sa isi ia masina inapoi ...ma poate da in judecata??? si daca da pana unde se poate ajunge???? va multumesc
Aveti obligatia ca dupa accident sa readuceti autoturismul in starea avuta inainte de eveniment. Atat nimic mai mult.
De dat in judecata are tot dreptul, dar, personal, nu vad vreo sansa de izbanda.
Numi bine va doresc.
Pai daca masina este in aceeasi stare (dupa ce ati reparat-o) de ce s-o platiti de buna? O aduceti in starea care a fost inainte de accident si i-o dati. Daca n-o mai vrea...sa va dea in judecata. Asta nu inseamna ca va si castiga.
Mult succes.
Fata de proprietarul masinii aveti obligatia repararii prejudiciului cauzat. Daca nu e multumit cu reparatia va poate da in judecata.
Dar sa pretinda banii pe masina ar avea sens doar daca nu v-ati inteles sa cumparati masina, iar acum vrea banii pe ea ca avariata si chiar reparata e clar ca nu o mai vrea.