avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la divort ca proba antidoping
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la divort ca proba antidoping

in procesul de divort se poate cere proba anti doping, adica sa fie testat partenerul de o unitate sanitara , avind cunostinta ca consuma droguri si vrea ,sa si optina custodia minorului! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 11 Octombrie 2011
O infractiune e o infractiune si eu nu cunosc motive pentru care instanta sa actioneze diferit. Exceptie fac infractiunile din sala de sedinta. Altfel, stii tu vreun act noirmativ care obliga instantele sa procedeze diferit in cazuri diferite?

Cat despre droguri, sunt cazuri in care oamenii au vandut tot din casa, cand vine dealerul la usa dupa bani, cand de gasesc foi de staniol sau seringi prin casa etc.
Si indiferent de asta, e o stare de fapt si, indiferent cat de mult ar vrea unii anumite probe, un fapt se polate dovedi cu orice mijloc de proba.
Consumul de ulei face ca bautorul sa nu miroase... :))

Oricum, ne zbatem degeaba, userul vad ca nu mai e interesat.
Da, ai cumva dreptate in aceasta postare, dar respectivii nu isi lasa aruncate seringile prin casa...:)) pentru ca pot veni mascatii peste ei...

De fiecare data am intrebat tatii daca mama este consumatoare de droguri si chiar si atunci cand putea sa fie consumatoare de ceva (probabil etnobotanice ) nu imi spunea desi banuiam ca era asa...
Ma intreba doar care ar fi consecintele juridice...

Este adevarat ca in dragoste si in razboi nu exista reguli...dar...o mama care sa fie arestata ca urmare a unui denunt facut de celalalt parinte ar fi ceva ce copilul nu ar ierta...

Pe de alta parte, nici organele de urmarire penala nu ii dovedesc intotdeauna...asta daca am admite ca ar fi adevarat...

Problema prezinta serioase implicatii juridice intrucat este vorba de o declaratie care poate genera o plangere penala pentru infractiunea de marturie mincinoasa.
De asemenea, pentru justa solutionare a cauzei instanta poate sesiza organul de urmarire penala si s-ar putea ajunge pana la suspendarea judecatii...
Lamurirea cauzei civile sub aspectul veritatii celor declarate de martor in scopul de a se ajunge la respectarea interesului superior al minorului ar fi un aspect pentru a nu se incredinta minorul unei mame care se drogheaza ar fi un aspect pe care instanta il va putea face deoarece instanta nu poate lua in seama o declaratie de martor nebazata pe nimic altceva.
De aceea am dat exemplul cu pedofilia sau cu omorul.Martorul poate declara orice dar...pentru ca instanta sa il ia in seama...este drum lung...

Este stiut faptul ca si in procesul civil trebuie sa existe un ansamblu probatoriu care sa poata duca la o coroborare a probelor, iar o fapta penala retinuta printr-o simpla declaratie de martor ar fi insuficienta pentru ca instanta civila sa ia in seama aceasta declaratie a martorului in sensul ca ar fi veridica.
Instanta civila are la dispozitie motive de divort uzuale si suficiente pentru a se dovedi divortul si pe aspectele legate de incredintarea minorului si dupa parerea mea ar putea genera o teribila complicatie a procesului o astfel de declaratie a unui martor, dar nu in sensul ca ar putea fi luata in seama ca si valabila de instanta civila.

Mie imi pare ca ar fi mai usor de dovedit ca mama minorului se prostitueaza decat ca ar fi consumatoare de droguri.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturile parintesti catacata2011 catacata2011 Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot ... (vezi toată discuția)
Minor prins cu droguri Bogdan131 Bogdan131 Buna ziua. Recent a găsit jandarmeria asupra mea o pastila ecstasy, iar unui prieten de al meu aprox. 0,2 grame de cannabis. Am fost la un sediu, a venit ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sabrina70 sabrina70 buna ziua.o intrebare: -pe baza consumului de alcool in mod repetat de catre mama minorului, ce sanse are tatal de incredintare a minorului?mentionez ca ... (vezi toată discuția)