Buna ziua,
Urmare unei plangeri facute de bunicii mei, acestia au primit urmatorul raspuns de la prourorul care a anchat cazul, raspuns pe care va rog sa mi-l "traduceti" si mie.
Plangerea facuta o voi reda in josul paginii iar din motive lesne de inteles voi sterge datele personale astfel incat sa nu produc daune cuiva.
Iata ce raspuns am primit:
Avandu-se in vedere ca titlul de proprietate nr. xxx a fost intocmit in anul 1992 in baza fisei de date in care in mod eronat era prevazut ca mostenitor "paratul" apreciez ca in cauza a intervenit prescriptia raspunderii penale cu privire la infr. prev. de art. 289 c.p..
Cu privire la fapta prevazuta de art. 291 c.p. urmeaza a se dispune neinceperea urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni, faptuitorii neavand reprezentarea faptului ca se folosesc de un act fals.
In temeiul disp. 228 al. 6 c.p.p. rap. la art. 10 lit. d si g c.p.p. si art. 192 c.p.p.,
DISPUN,
Confirmarea propunerii organelor de cerceare penala de a nu se incepe urmarirea penala in cauza privind pe "parat", cercetat sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 291 c.p. , deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni , iar pentru infr. prev. de art. 289 c.p. a intervenit prescriptia raspunderii penale; si fata de sotia "paratului", cercetata pentru sav. infr. prev. de art. 291 c.p. deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.
Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
Se comunica.
Procuror X (nu o sa-i dau numele)
Plangerea a fost urmatoarea:
Buna ziua,
Subsemnata X nascuta la data de ... , domiciliata in ..., in procesul de partaj Nr. xxx la Judecatoria ... referitor la intocmirea unui Titlu de Proprietate Nr. xxx care a fost intocmit de cumnatul meu "paratul" in calitate de membru al Comisiei de Fond Funciar al Com. ... , care in mod fals s-a trecut in titlul de proprietate al socrului sau (tatal meu) X, desi ca mostenitori legali erau cele doua fiice ale acesteia si anume eu si sotia paratului.
In aceasta situatie am inaintat la Judecatoria .... dosarul de partaj Nr. .... care la incheierea de sedinta, judecatorii au hotarat in baza articolului 673 cap. civil : "Sa se numeasca un expert agronom pentru a avalua prin identificarea terenului si va face propuneri de lotizare".
Luand cunostinta de aceasta hotarere de fond, "paratul" vinde intreaga suprafata din acest litigiu S.C. XXX, insusinu-si toata valoarea terenului respectiv ce se afla in litigu.
Intocmind apel la Tribunalul ... prin dosarul Nr.... Tribunalul schimba hotararea Judecatoriei si da castig de cauza "paratului" si ma obliga sa platesc 1.400.000 lei (moneda veche) cheltuieli de juecata.
In continuare am facut recurs la Curtea de Apel .... prin dosarul Nr. .... care mi-a respins recursul si m-a obligat sa platesc 4.000.000 lei (moneda veche) cheltuieli de judecata.
In felul acesta, din eroare judecatoreasca am fost deposedata de proprietatea parintilor mei platind peste 5.000.000 lei cheltuieli de judecata plus onorariul platit de mine avocatilor care m-au reprezentat in aceste procese.
In aceasta situatie am intocmit o plangere penela la Parchet care a primit Nr. .. care a fost repartizata pentru instrumentare procurorulu XXX unde s-a inceput o ancheta la sectia de Politie Nr. ... de catre inspectorul de Politie D-nul XXX care ne-a luat declaratii partilor cat si unor membri din comisia de Fond Funciar. Acest lucru s-a petrcut in 2005, dar in 2006 ancheta a fost preluata de inspectorul sef XXX care a continuat cercetarile prin declaratii scrise. Printre cei audiati a fost chemat la cercetarile respective si secretarul Primariei Com unde locuiesc din acea perioada pe nume XXX.
Se zvoneste printre cunoscutii "paratului" ca cercetarile acestui caz se vor amana pana cand datorita vechimi aceste FAPTE PENALE se vor prescrie sau vor fi scoase de sub urmarire penala S.U.P. sau neurmarirea penala N.U.P.
Din cele relatate e mine in prezenta reiese clar ca:
1) "PARATUL" a contribuit la intocmirea unui act de proprietate fals;
2) Acesta a folosit acest act fals pentru a obtine venituri ilegale in timpul litigiului.