avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debitor persoana fizica,insolvabil-efecte?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debitor persoana fizica,insolvabil-efecte?

Buna ziua,
Din luna martie,nu mai am serviciu,sunt in somaj,am 2 credite de nevoi personale la care am restanta 90 de zile,nu mai reusesc sa le achit momentan,sunt disperata,eu locuiesc cu parintii,nu vreau sa-i afecteze pe ei,nu am nimic pe numele meu,nu am girat cu nimic,am toata bunavointa sa platesc, insa pana nu voi gasi un loc de munca,nu am cum.La ce consecinte ma pot astepta?Deja de la un din banci am primit somatie de plata pt tot creditul,sunt disperata,va rog un sfat,
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:53, 10 Octombrie 2011
Buna ziua,

parintii dvs.nu pot fi afectati, ei nefiind raspunzatori pentru creditele dvs.
Este bine sa clarificati situatia cu bancile pentru ca in viitor, este posibil sa vreti sa apelati din nou la credite iar neplata a doua credite va impiedica in viitor acordarea altora noi.

Avocat Costi Boncu
incercati sa aduceti acte de la somaj / ajofm ,ori de undeva, din care sa reiasa faptul ca nu aveti un loc de munca ...
expunetii aceasta situatie bancii si incercati sa renegociati cu aceasta o refinantare...
mai nou unele banci acorda posibilitatea stramutarii de la o alta banca a anumitor credite (de regula de nevoi personale) care va pot ajuta sa scapati de costuri de administrare ...
Sfatul meu este sa va grabiti, in caz contrar veti avea penalitati uriase, iar un proces pe rolul instantelor va poate costa din buzunar si plata de cheltuieli de judecata.
Cu stima,
Multumesc,pt raspuns,
precizez ca la una din banci(BT) am incercat in vara sa le expun problema si rugamintea mea a fost sa achit o perioada dobanda aferenta creditului,insa fara rezultat pt ca ei nu practica asa ceva,iar,cea de doua banca ,din pacate si-a desfiintat punctul de lucru din orasul meu,iar telefonic mi s-a spus ca nu se poate si nu am posibilitatea de a ma deplasa la un centru din alt oras,eu imi doresc sa platesc ratele,insa nu pot acum,dak am trecut de 90 de zile ma vor da in judecata?chiar si asa tot nu pot plati,ce mi se intampla?
sebastian-barbulescu a scris:

incercati sa aduceti acte de la somaj / ajofm ,ori de undeva, din care sa reiasa faptul ca nu aveti un loc de munca ...
expunetii aceasta situatie bancii si incercati sa renegociati cu aceasta o refinantare...
mai nou unele banci acorda posibilitatea stramutarii de la o alta banca a anumitor credite (de regula de nevoi personale) care va pot ajuta sa scapati de costuri de administrare ...
Sfatul meu este sa va grabiti, in caz contrar veti avea penalitati uriase, iar un proces pe rolul instantelor va poate costa din buzunar si plata de cheltuieli de judecata.
Cu stima,

interventie moderator

@sebastian-barbulescu: Refinantare? Pentru ce, in ce conditii?
Costuri de administrare la un credit declarat scadent anticipat/contract reziliat?Poate ati vrut sa spuneti cheltuieli "de executare"...
Proces pe rolul instantelor? Contractele de credit sunt titluri executorii...se incuviinteaza inceperea executarii de catre instanta, la cererea creditorului/debitorului si urmatorul pas este executarea silita.

Sa se grabeasca userul, sa ce? Sa-si gaseasca un loc de munca, pentru a i se putea pune poprire...pe venituri, asta daaa...ar fi o idee.

Va rog frumos, mai multa atentie si determinare, atunci cand postati.O sa va sterg in viitor genul acesta de mesaje offtopic.
Multumesc, anticipat, pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Somajul si credit score rogomisha rogomisha In urma unei concedieri doresc sa ma mut intr-un alt oras unde sa-mi caut de lucru. Momentan am un credit la care am asigurare de somaj care m-ar ajuta sa il ... (vezi toată discuția)
Credit bancar AIAIOANA AIAIOANA In toamna lui 2008 am incheiat cu o banca 2 credite:unul cu ipoteca si altul de nevoi personale.La sfarsitul lunii iulie 2010 am cerut refinantare pt.a face ... (vezi toată discuția)