avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In asteptarea sentintei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In asteptarea sentintei

Buna ziua,
as dori sa stiu si eu ce pot face in cazul unei sentinte pe care o astept din 6 iunie 2011 si care continua sa intarzie.Am facut o cerere de urgentare dar nimic.Nu se poate face nimic decat astepta?Si pana cand?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SuzyCat , utilizator 12:34, 10 Octombrie 2011
legea da dreptul judecatorului de a amana pronuntarea, e posibil sa o dea ori e posibil sa repuna cauza pe rol...
asa ca nu va ramane de cat sa asteptati...
Cu stima :)
sebastian-barbulescu a scris:

legea da dreptul judecatorului de a amana pronuntarea, e posibil sa o dea ori e posibil sa repuna cauza pe rol...
asa ca nu va ramane de cat sa asteptati...
Cu stima :)

Multumesc,dar eu stiu ca s-a pronuntat,doar ca nu se redacteaza sentinta.Doamna mea avocata mi-a spus ca trebuie sa asteptam ca este la ACEA doamna judecatoare...
Stimata doamnă,

Conform art 264 Cod procdură civilă, judecătorul poate amâna motivarea hotărârii un timp limitat.

Art. 264
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. Daca instanta a fost alcatuita din mai multi magistrati, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii.
Parerea judecatorilor ramasi in minoritate va trebui redactata in acelasi timp cu hotararea.

În cazul unor amânări nejustificate, judecătorul va răspundeîn fața CSM, pentru abatere disciplinară.

Este și cazul, ca exemplu, al d-nei judecător L, împotriva căreia CSM s-a sesizat
potrivit art. 99, litera i) din Legea nr. 303/2004, privind statutul magistratilor, constituie abaterea disciplinare „efectuarea cu intarziere a lucrarilor, din motive imputabile”.

Astfel, judecatoarea A C L va fi judecată disciplinar - următorul termen va fi 14 septembrie 2011 - pentru o paleta mai larga de abateri disciplinare, respectiv:
„Abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. g), h) teza a II-a, i) si j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constand in refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu, exercitarea functiei din grava neglijenta, efectuarea cu intarziere a lucrarilor, din motive imputabile si absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat – L A C judecator in cadrul Judecatoriei Cornetu”.

citat din:www.luju.ro/magistrati/instante/maxima-indolenta-judecatoarea

Totuși, acesta este un caz special.
Volumul mare - extrem de mare - de dosare pe care îl are un judecător de analizat, îl împiedică obiectiv pe acesta să soluționeze cazurile în termenul legal.

Astfel, în cazul unui judecător foarte agloomerat de lucrări nu vă rămâne decât să așteptați.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Multumesc frumos,nu cred ca doamna are mai mult de lucru decat restul judecatorilor,am primit o alta sentinta de la un alt judecator din acelasi tribunal in timp decent sa zicem si pronuntata pe 30 iunie 2011.Plus ca ,in timp ce toate salile se deschid la 8.30 dansa intra in sala la 10-10.30 si urmeaza o sedinta in care cearta pe toata lumea,avocati,reclamanti,reclamati,mai ca nu ii ia la palme,are o adevarata reputatie doamna din cate am vazut si auzit.Multumesc totusi ca sentinta mi-a fost favorabila dar ce sa fac cu ea daca nu mai soseste?Normal este sa raspunda in fata cuiva,dar se incumeta cineva sa-i reclame?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale _Alin_ _Alin_ Daca o persoana care s-a plans la CSM pentru o abatere disciplinara a unui magistrat (judecator sau procuror), iar CSM trimitand inspectia judiciara, daca ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)