Stimata doamnă,
Conform art 264 Cod procdură civilă, judecătorul poate amâna motivarea hotărârii un timp limitat.
Art. 264
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. Daca instanta a fost alcatuita din mai multi magistrati, presedintele va putea insarcina pe unul dintre ei cu redactarea hotararii.
Parerea judecatorilor ramasi in minoritate va trebui redactata in acelasi timp cu hotararea.
În cazul unor amânări nejustificate, judecătorul va răspundeîn fața CSM, pentru abatere disciplinară.
Este și cazul, ca exemplu, al d-nei judecător L, împotriva căreia CSM s-a sesizat
potrivit art. 99, litera i) din Legea nr. 303/2004, privind statutul magistratilor, constituie abaterea disciplinare „efectuarea cu intarziere a lucrarilor, din motive imputabile”.
Astfel, judecatoarea A C L va fi judecată disciplinar - următorul termen va fi 14 septembrie 2011 - pentru o paleta mai larga de abateri disciplinare, respectiv:
„Abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. g), h) teza a II-a, i) si j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constand in refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu, exercitarea functiei din grava neglijenta, efectuarea cu intarziere a lucrarilor, din motive imputabile si absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat – L A C judecator in cadrul Judecatoriei Cornetu”.
citat din:www.luju.ro/magistrati/instante/maxima-indolenta-judecatoarea
Totuși, acesta este un caz special.
Volumul mare - extrem de mare - de dosare pe care îl are un judecător de analizat, îl împiedică obiectiv pe acesta să soluționeze cazurile în termenul legal.
Astfel, în cazul unui judecător foarte agloomerat de lucrări nu vă rămâne decât să așteptați.
Cu stimă.