avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala - registre obligatorii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala - registre obligatorii

Buna ziua, acum depun actele pentru infiintarea unei I.I.,precizez ca sediul social este intr-un judet, iar punctul de lucru in alt judet. As vrea sa stiu de cate registre as avea nevoie pentru evidenta contabila. Din cate am inteles nu este obligatoriu sa imi angajez contabil,pot sa imi tin singura evidenta contabila.Multumesc
Cel mai recent răspuns: aci82 , utilizator 22:09, 21 Octombrie 2011
depinde de obiectul de activitate,daca sunteti platitor deTva sau nu.. daca aveti angajati..si alte informati..
Buna ziua, cod caen 9602, deocamdata o sa lucrez doar eu, pentru ca sunt la inceput dar poate pe viitor nu se stie.De aceea am optat pentru I.I. si nu pentri P.F.A. Cei de la Reg.Comertului mi-au spus ca atunci cand o sa merg la finante, cu altele de la ei, o sa pot opta pentru plata TVA-ului sau nu. Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi mai indicat.Multumesc
Registru jurnal de incasari si plati, registrul inventar si jurnale de tva (vanzari si cumparari)
Registrul unic de control este necesar atat la sediu, cat si la punctul de lucru.

Daca estimati ca veti depasi cifra de afaceri de 35000 euro/an, va sfatuiesc sa va inregistrati de pe acum platitor de tva. Daca nu, este mai bine sa fiti neplatitor, mai ales pt ca vreti sa va tineti singur evidenta contabila
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
JolieCont, Contabil
Mutumesc pentru raspuns, sa inteleg ca eu trebuie sa am 2 registre unic de control. Unul trebuie sa fie in permanenta la sediul social?Si daca da eu de unde le iau, tin sa precizez ca sediul social este intr-un judet, iar punctul de lucru in alt judet.
Trebuie sa aveti obligatoriu doua Registre unice de control unul pentru sediu, celalalt pentru punctul de lucru.

Alte discuții în legătură

Registrul unic de control si registrul de evidenta fiscala iclaudia19 iclaudia19 buna seara, registrul unic de control trebuie sa il iau si pentru sediul social desi am declarat k nu desfasor activitati la sediul social sau doar pt punctul ... (vezi toată discuția)
Procurare registre srl alexstacescu alexstacescu Buna ziua, am infiintat de curand un SRL si as dori sa stiu ce registre trebuie achizitionate pentru inceput. Mentionez ca firma nu va avea nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit,neplatitor de tva,ce registre imi trebuie??? suciugeorgeta suciugeorgeta Mi-am facut un Pfa cod 9602,servicii de cosmetica,am optat pentru norma de venit,neplatitor de tva , ce registre trebuie sa completez?? Am luat si casa de ... (vezi toată discuția)