buna ziua . in vara am avut la societate un control itm insa tot personalul din conducere si de la birouri era in concediu, societatea neavand activitate pe acea perioada. paznicul a refuzat accesul celor din cadrul controlului in incinta motivand cu cele mentionate mai sus si solicitand o data ulterioara . in consecinta s-a aplicat o amenda de 4500 de lei angajatorului . s-a contestat amenda iar acum va urma un proces . intrebarea e cum am putea formula intampinarea pentru a respinge procesul verbal in care se spune ca paznicul a luat contact cu angajatorul - lucru neadevarat - si acesta i-ar fi dispus sa incuie incinta - iarasi neadevar . sediul era inchis pt concedii . multumesc.
nu este un comportament abuziv. ITM are dreptul de a verifica spatiile agentului economic iar paznicul dvs a incalcat legea.
chiar daca birourile erau inchise, ITM trebuia primit astfel incit sa se convinga singur de acest fapt, legea prevazind amenda ptr faptul ca nu ati permis accesul inspectorilor in spatiile detinute.
apararea dvs privind existenta perioadei de concediu nu cred ca va avea succes in fata instantei, legea nu distinge - accesul inspectorilor trebuie permis atit timp cit exista o persoana care le putea deschide usa.
Control itm.
Imparatul
Ce se poate intampla, daca cei de la ITM vin in control si eu inchid cu lacat portile la societate? Pot intra cu vreun mandat, cu vreo autoritate?
Au vreo ... (vezi toată discuția)