avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat

Alocatia de stat pentru copii se suspenda in situatia cand acestia beneficiaza de pensie de urmas in urma decesului unui parinte ?
Cel mai recent răspuns: Zetu Elena , utilizator 09:09, 11 Octombrie 2011
Alocatia de stat pentru copii se acorda si in cazul in care copilul beneficiaza de pensie de urmas.
In aceasta situatie , alocatia este cumulata cu pensia pe cuponul emis de Casa de Pensii ?
Pensia de urmas este platita de Casa de Pensii iar alocatia de stat pentru copii este platita de Agentia pentru Prestatii Sociale deci nu pot veni pe acelasi cupon.
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine.Aici problema este mai delicata.Este vorba de 2 fetite carora mama le-a decedat.Primesc pensie de urmas asa cum am spus mai sus.Una din ele insa este bolnava si primeste o indemnizatie de hrana de 350 lei .Este posibil ca alocatia de stat sa fie inclusa in aceasta suma ?Cat a trait mama lor primea acesti bani separat, pe cuponul pentru alocatii .Din raspunsurile primite pana acum de la Dvs.rezulta ca acesti copii nu primesc alocatia de stat pe care inainte de decesul mamei au avut-o.Astept raspunsul Dvs. dar o sa ma interesez la la AJPS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt copii orfani doina1961 doina1961 Buna ziua. Intrebarra mea este : daca in Romania in sec XXI ,2 copii minori orfani de ambii parinti.din luna august 2013 e posibil sa nu aiba nici alocatie ... (vezi toată discuția)
Pensie VERONICA56 VERONICA56 Mama mea are pensie de agricultor in valoare de 160 ron si as vrea sa stiu daca poate lua si pensie de urmas dupa tatal meu .Se pot cumula cele doua pensii ... (vezi toată discuția)
Ajutor pensie 60cornelia 60cornelia nu stiu daca ma incadrez bine cu intrebarea va rog frumos, daca tata a decedat si avea o pensie de 650 lei mama , care are o pensie de cap de 350, ... (vezi toată discuția)