avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-cand se poate face
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-cand se poate face

Executarea silita in cazul programului de vizitare minor se poate face si in alte sfarsituri de saptamana decat cele specificate in hotararea judecatoareasca, ca si perioade de timp pentru relatii cu minorul?

Adica daca programul era in primul week-end al lunii, executorul poate dori sa faca executare silita in al treilea week-end al lunii?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 17:20, 27 Octombrie 2011
Am sa continui povestea acestei executari silite. Saptamana aceasta, la cererea executorului, m-am prezentat la cabinetul executorului pentru o intalnire cu tatal perfect, deoarece executorul dorea sa ne vada pe amandoi in fata sa.
Trebuie sa mentionez ca executorul in discutie are o functie inalta in Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania, iar acolo unde isi are cabinetul biroul sau nu este separat de al celor doi asociati.
In timpul acestei intalniri i s-a permis tatalui perfect sa ridice vocea si sa ma jigneasca in mai multe randuri, cu toate ca am declarat de la inceput ca nu ma opun, nu m-am opus si nu mai voi opune respectarii hotararii judecatoresti referitoare la programul de vizitare minor. Si ca voi fi la domiciliu, asa cum am fost intotdeauna dar nu-l voi primi in casa pe tatal perfect deoarece este violent.
In anumite momente, ceilalti doi executori se amestecau in discutie spunandu-mi ca trebuie sa scot copilul afara din casa, pe scara blocului, unde sa-si astepte tatal, ca sunt genul de mama care il intoarce pe copil impotriva tatalui, ca imi vor deschide dosar penal etc.
De cate ori repetam: "nu ma opun programului de vizita, voi fi la domiciliu" parca ii apuca strechea si continuau atacul verbal.
Am preferat sa tac decat sa raspund in van acestor atacuri, iar in final executorul a intocmit un proces verbal in care a mentionat in clar exact ce am declarat eu: ca nu ma opun si voi fi la domiciliu in data X.

Intrebarile mele sunt:
1. aveau voie sa recurga la intimidare si presiune psihica? Daca nu, unde pot fi reclamati deoarece am o inregistrare audio a intregii discutii.
2. executorul are aprobarea judecatorului pentru executare silita program vizitare minor. Are dreptul ca in baza acestei aprobari sa faca si executare silita a cheltuielilor de judecata (eu sunt debitorul)? Sau trebuia sa obtina o alta incuvintare a judecatorului pentru executare silita a cheltuilelilor de judecata?


P.S. Dupa ce executorul terminase de redactat procesul verbal, tatal perfect a solicitat sa i se plateasca si cheltuielile de judecata. L-am intrebat pe executor daca m-a somat cu privire la acest aspect si a raspuns: va somez acum. M-am declarat de acord cu plata banilor, am solicitat plata esalonata, in doua parti, prima parte pe 5 decembrie (Sf. Nicolae) si a doua parte de Craciun, ca sa aiba si tatal perfect bani de sarbatori. Nici unul dintre executori nu si-a mai ridicat nasul din hartii, in acel moment.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
laau, utilizator
Mie comportamentul celor doi -trei executori mi s-a parut neadecvat si lipsit de decenta.Da prin incuviintarea primita pentru executarea silita putea sa va solicite si plata cheltuelilor de judecata pe care le datorati tatalui perfect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie pentru relatii la executorul judecatoresc (program vizitare minor) laau laau Stiti cumva ce anume inseamna fraza: \"Sunteti invitata in data de .... sa va prezentati la acest Birou pentru relatii la executorul judecatoresc?\" Ar fi ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor kykyna kykyna Buna ziua, As dori sa va intreb si eu ceva sunt cu procesul pe rol cu tatal copilului meu,s-a dus si mi-a facut plingere la prot copilului ca ma opun sa isi ... (vezi toată discuția)