buna
situatia:
eu ma duk la un var de al meu si el are o problema
ex: vecinul lui a intrat si i-a luat din teren 3-4 ari si el se lupta de ani de zile cu politie,judecatorie,tribunale cadastru ca sa isi recapete terenu si pana acum nici un raspuns.
Eu ma duk si ii zic k am eu pe cineva pe acolo si l-ar putea ajuta ca cunoaste si se rezolva da il costa bla bla nu stiu cat.
El imi da banii dar nu i se rezolva problema respectiva adica persoana respectiva nu il mai poate ajuta.
El imi cere inapoi bani dupa un timp pentru ca nu s-a rezolvat problema.
observatii
nu exista martori care sa sustina ca eu asa am zis si am promis
si cand mi s--au dat banii eu am facut un act la notar de donatie a banilor
Chestia asta inca nu s-a intamplat dar in cazul in care se intampla am procedat corect pentru a nu putea fi actionat pe cale penala sau ma rog civila?
Daca nu cum ar fi trebuit sa fac ce fel de act notarial
Va multumesc
V-ati incadra juridic pe infractiunea de trafic de influienta sau de inselaciune in functie de anumite aspecte de fapt.
Daca vor exista probe veti fi arestat preventiv si probabil va trebui sa va angajati si avocat...pentru ca altfel exista riscul sa primiti o pedeapsa cu executare...
Si daca va angajati avocat puteti primi o pedeapsa cu executare...
pai normal actul ar fi proba mea ca acei bani mi-au fost donati de catre respectivul si daca nu ar exista martori? Cuvant contra cuvant.nu? Sau ce act ar fi mai bun decat cel de donatie?
”Inselaciune da sau nu”? Doriti raspunsul cel mai scurt... Da.
Incerc sa va explic de ce veti fi prins cu matza in sac – pentru ca i se vad ghearele...
Din numai cele cateva randuri pe care dv le-ati scris aici se (poate) deduce ca nu aveati de gand sa interveniti pentru varul dv...
Ati facut act la notar?! Acesta poate fi un semn ca... ati premeditat inselaciunea... stiind ca problema nu se va rezolva... dar nici banii inapoi nu aveati de gand sa-i dati... Asta ar putea deduce si organele de cercetare penala daca varul va face plangere impotriva dv. Varul va fi intrebat ce motiv avea sa va doneze banii... etc si multe altele la care nici nu va ganditi...
Faza de comentat: daca tot n-ati putut sa-l ”ajutati” de ce sa nu-i dati banii inapoi? Nu a cheltuit destul incercand – pe cale legala – sa isi castige un drept?
Nu va bazati ca e cuvantul dv impotriva cuvantului varului... Itele se pot descurca – in acest caz – destul de usor... Politistii nu-s prosti – si au destula experienta in a mirosi mincinosii si – mai devreme sau mai tarziu – de a-i demasca.
Intrebare de baraj: banii au ajuns la acea ”cunostinta” a dv care l-ar fi putut ”ajuta”? Daca da... se poate schimba joaca...
Este clar o inselaciune. Daca ati precizat persoana care poate sa-l ajute si pe langa care interveniti ar putea fi trafic de influienta.
Cel mai bine ar fi sa-i restituiti banii inapoi...
Succes!