avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CCMUNN se aplica si functionarilor publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CCMUNN se aplica si functionarilor publici?

Toti functionarii publici cred eu avem o problema .... salariile mizere. Cum se poate asa discriminare intre functionarii publici si angajatii din sectorul privat ? Salar minim pe economie 440 lei punctul iar consilierii juridici au 2 puncte asadar 880 lei iar incepand cu ianuarie 2008,1000 lei. Intrebare ... se aplica contractul acesta si pentru noi au ba ?
Cel mai recent răspuns: Alyndora , utilizator 16:57, 24 Noiembrie 2008
Daca actiunea este admisa, atunci solicitati punerea ei in executare (fiind executorie de drept, nu mai este nevoie de investirea cu formula executorie).
Restul este treaba de contabilitate ... ;)
As avea nevoie si eu de o indrumare. Sunt angajata unei crese, din cate stiu subordonata Primariei si Cosiliului local din Resita. Am fost anuntata de superiorul meu, o persoana foarte dificila ca mi-am depasit concediul de odihna, pe care tot ei mi l-am aprobat cu 3 zile peste numarul de zile pe care ar fi trebuit sa le iau.. Initial am fost anuntata ca mai am x zile, diupa care in luna urmatoare m-au anuntat ca de fapt nu mai aveam atatea zile si ca le-am depasit cu 3 zile. Mi s-a cerut sa imi fac cerere de concediu neplatit pentru zilele pe care le-am depasit. Nu doresc acest lucru pentru ca pierd anumite drepturi. In fapt nu e vina mea ca ei mi-au calculat initial gresit zilele de concediu de care as putea beneficia. Toata problema ar avea o rezolvare daca ar fi putina intelegere, deoarece in luna cu pricina, august mai exact am avut nunta fiicei mele pentru care din cate stiu eu ar trebui sa am dreptul la 3 zile libere platite. Nici acest drept nu mi se acorda, pe motiv ca nu exista in contract asa ceva. Din pacate nu stiu Legile cu care as putea riposta acestor nedreptati si sa imi cer drepturi in scris.

Poate ati putea sa ma ajutati . Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)