avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CCMUNN se aplica si functionarilor publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CCMUNN se aplica si functionarilor publici?

Toti functionarii publici cred eu avem o problema .... salariile mizere. Cum se poate asa discriminare intre functionarii publici si angajatii din sectorul privat ? Salar minim pe economie 440 lei punctul iar consilierii juridici au 2 puncte asadar 880 lei iar incepand cu ianuarie 2008,1000 lei. Intrebare ... se aplica contractul acesta si pentru noi au ba ?
Cel mai recent răspuns: Alyndora , utilizator 16:57, 24 Noiembrie 2008
Ne sunteti de un real folos noua, celor din institutiile publice. Va multumesc mult. Chiar o sa urmez si eu exemplul dvs. dar am o intrebare. Ati mers in intstanta direct sau ati incercat cu vorba buna sa le obtineti de la conducatorul institutiei?
pe cine ati chemat in judecata?
Nu va suparati ca cer atatea amanunte :">
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2008
m.irina, utilizator
m.irina a scris:

Ne sunteti de un real folos noua, celor din institutiile publice. Va multumesc mult. Chiar o sa urmez si eu exemplul dvs. dar am o intrebare. Ati mers in intstanta direct sau ati incercat cu vorba buna sa le obtineti de la conducatorul institutiei?
pe cine ati chemat in judecata?
Nu va suparati ca cer atatea amanunte :">


actiune mea s a purtat in contradictoriu cu MECT si Guvern. Dumneavsotra insa trebuie sa va raportati la angajatorul dumneavsotra.
Va multumesc mult! Sper sa nu va suparati pe mine daca voi mai apela la ajutorul dvs, in cazul in care intampin greutati.:">
deloc! apelati cu incredere. Daca va pot ajuta o voi face, atat cat stiu.
din pacate, calitatea de functionar public este un dezavantaj astazi in romania. practica inaltei curti de casatie si justitie exprimata in recursurile in interesul legii este aceea ca functionarii publici nu beneficia decat de drepturile strict prevazute de lege pentru ei si ca nu pot negocia. chiar in 2008, prin decizia nr. 14 , curtea a statuat ca aloca'ia individuala de hrana sub forma tichetelor de masa nu se poate acorda judecatorilor, procurorilor, personalului auxiliar de specialitate si functionarilor publici, iar pentru personalul contractul din cadrul instanteor si parchetelor, aceste beneficii nu reprezinta un drept, ci o vocatie, ce se poate realiza doar in conditiile in care angajatorul are prevazute in buget sume cu aceasta destinatie si acordarea acestora a fost negociata prin contractele colective de munca. deci, bugetarii se impart in 2 categorii:
- functionarii publici care nu au absolut nici un drept si au salariile cele mai mici si nu pot negocia drepturi prin contractul colectiv de munca
- contractuali care pot negocia drepturi prin contractul colectiv de munca

Alte discuții în legătură

Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)