avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CCMUNN se aplica si functionarilor publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CCMUNN se aplica si functionarilor publici?

Toti functionarii publici cred eu avem o problema .... salariile mizere. Cum se poate asa discriminare intre functionarii publici si angajatii din sectorul privat ? Salar minim pe economie 440 lei punctul iar consilierii juridici au 2 puncte asadar 880 lei iar incepand cu ianuarie 2008,1000 lei. Intrebare ... se aplica contractul acesta si pentru noi au ba ?
Cel mai recent răspuns: Alyndora , utilizator 16:57, 24 Noiembrie 2008
Nu, nu suntem mai prejos dar trebuie intotdeauna sa avem un "spargator de gheata "pentru a intra in drepturile cuvenite si bugetarilor
acum formulam actiune in instanta pentru salarul minim pe economie ... :)
Sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
(art.157 alin.2 C.mun.)
mda .... pai avand in vedere cateva chestiuni cum ar fi faptul ca noi ca sindicat suntem semnatari ai contractului colectiv de munca la nivel national se cheama ca indeplinim prevederile art 157 alin. 2 din Codul Muncii astfel sindicatul a fost consultat iar contractul a fost publicat in MO avand astfel putere de lege intre partile semnatare ... nu :) In plus Romania a ratificat conventia drepturilor omului recunoscand Protocolul ... nu ? Functionarii publici sunt o categorie sociala !? Putem fi discriminati fata de ceilalti angajati (discriminarea este sanctionata de curtea europeana a drepturilor omului indiferent de felul discriminarii: rasa, sex, apartenenta sociala, convingeri sau orice alte criterii si sunt convins ca un astfel de proces ar sta in picioare) ?!
top dan a scris:

Reglementarile contractului colectiv de munca privesc numnai salariatii din sectorul privat, salariatii din sectorul public, sunt supusi in privinta drepturilor banesti (sdalariilor indemnizatiilor, sporurilor) altor acte normative speciale. care din pacte mentin diferente apreciabile.


Contractul colectiv de munca unic la nivel national este aplicabil tuturor salariatilor, de la nivelul tuturor ramurilor de activitate, din sectorul public/privat- art. 3 alin. 1 lit. a din contractul colectiv de munca unci la nivel national 2007-2010. Anul trecut am initiat si finalizat prima actiune contencioasa pentru recunoasterea dreptului bugetarilor de a beneficia de sal min prevazut de contr col de munca unic la niv nat. Actiunea fost admisa!!!


Data post: Vineri, 19 Septembrie 2008, 13:35
Subiect: RE: contract colectiv de munca la nivel national

mirceaperes a scris:

Toti functionarii publici cred eu avem o problema .... salariile mizere. Cum se poate asa discriminare intre functionarii publici si angajatii din sectorul privat ? Salar minim pe economie 440 lei punctul iar consilierii juridici au 2 puncte asadar 880 lei iar incepand cu ianuarie 2008,1000 lei. Intrebare ... se aplica contractul acesta si pentru noi au ba ?


In completarea mesajului meu anterior, precizez ca ai posibilitatea recuperarii diferentei salariale pe calea instantei-litigii de munca-la Bucuresti exista hotarari admise pentru invatamant
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)