avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate la plata

Buna ziua,
Ar putea cineva sa-mi spuna care este articolul si ce act normativ prevede obligativitatea tuturor proprietarilor de a-si achita contributiile, atata timp cat exista o hotarare majoritara a AG intr-o asociatie de proprietari.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:41, 11 Octombrie 2011
Vreti sa fiti mai explicit? Ce fel de contributii?
lege 230 /2007
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

Imi cer scuze ca am fost neclar! Este vorba de contributiile pe cota parte, pentru reparatii de anvergura mai mare (acoperis, usi intrare imobil), hotarate in AG.
In HG 1588/2007 sunt prevazute toate cheltuielile facute intr-o asociatie de proprietari si modul de repartizare a acestora. Nu trebuie sa se ia vreo hotarare in adunarea generala pentru a se stabili modul de repartizare a cheltuielilor pentru reparatii. Acestea se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila), conform legislatiei. Adunarea generala poate hotara daca acele lucrari "de anvergura" se fac sau nu. Si, daca este necesar, costul estimativ al acestora se cuprinde in bugetul de venituri si cheltuieli care se aproba prin vot al adunarii generale.
Dar repartizarea se face conform legii.
Se pare ca nu reusesc sa ma fac inteles. Stiu foarte bine cum se repartizeaza costurile si nu-mi dau seama cum de ati inteles contrariul din mesajele mele.
Exista un articol, dar nu stiu care este si in ce act normativ, care prevede urmatoarele: proprietarul este obligat sa-si plateasca aceasta cota parte, indiferent daca a luat parte la AG sau nu, indiferent daca vrea sau nu. Acest articol il caut. Aveti idee care este?

Alte discuții în legătură

Cota parte apartamente etelka peti etelka peti am si eu o intrebare ! exista un imobil (bloc) cu trei scari contruit de un italian si care nu a vandut inca toate apartamente ,dar nici nu s-a inscris in ... (vezi toată discuția)
Legislaþia stufoasã lasã loc de interpretãri di.modi di.modi Citesc de ceva vreme o mulţime de normative şi ghiduri de interpretare şi norme de aplicare a Legii 230/2007 (incluzând şi discuţiile mai vechi găsite ... (vezi toată discuția)
Care sunt angajatii asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen In comitetul de conducere a unei asociatii de propietari (presedinte, vicepresedinte, cenzori, membri) cine este platit si cum se calculeaza salariul ... (vezi toată discuția)