avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate la plata

Buna ziua,
Ar putea cineva sa-mi spuna care este articolul si ce act normativ prevede obligativitatea tuturor proprietarilor de a-si achita contributiile, atata timp cat exista o hotarare majoritara a AG intr-o asociatie de proprietari.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:41, 11 Octombrie 2011
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari prevede:
Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
elga50, moderator
Va multumesc!
jepilor12 a scris:

Se pare ca nu reusesc sa ma fac inteles. Stiu foarte bine cum se repartizeaza costurile si nu-mi dau seama cum de ati inteles contrariul din mesajele mele.
Exista un articol, dar nu stiu care este si in ce act normativ, care prevede urmatoarele: proprietarul este obligat sa-si plateasca aceasta cota parte, indiferent daca a luat parte la AG sau nu, indiferent daca vrea sau nu. Acest articol il caut. Aveti idee care este?

Se pare ca n-ati citit cu atentie mesajele postate. Mai cititi o data mesajul userului @georgeiuly

Art 46 din legea 230/2007 precizeaza ca toti proprietari au obligatia de a plati cotele de cheltuieli ale asociatiei, inclusiv cele aferente fondurilor din asotiatia e proprietari.

Si observati formularea, toti proprietarii, deci si cei ce participa la AG, si cei ce nu participa, si cei ce fac parte din asociatie si cei neafiliati, si cei mai in varsta si cei mai tineri :). TOTI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte apartamente etelka peti etelka peti am si eu o intrebare ! exista un imobil (bloc) cu trei scari contruit de un italian si care nu a vandut inca toate apartamente ,dar nici nu s-a inscris in ... (vezi toată discuția)
Legislaþia stufoasã lasã loc de interpretãri di.modi di.modi Citesc de ceva vreme o mulţime de normative şi ghiduri de interpretare şi norme de aplicare a Legii 230/2007 (incluzând şi discuţiile mai vechi găsite ... (vezi toată discuția)
Care sunt angajatii asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen In comitetul de conducere a unei asociatii de propietari (presedinte, vicepresedinte, cenzori, membri) cine este platit si cum se calculeaza salariul ... (vezi toată discuția)