pentru ca nu am facut notificare in termenul legal in 2010 am deschis proces si am cerut primariei restituirea dreptului de proprietate pentru o bucata de pamint in centru orasului care a fost a tatalui meu si comunisti au construit pe acest pamint prefectura orasului iar eu am cerut instantei restituirea dreptului de proprietate pe un alt amplasament. La judecatorie am cistigat dar primaria a facut recurs si au cistigat la tribunal. CREDETI CA DACA FAC CONTESTATIE SAU CER REVIZUIRE POT AVEA SANSE SA CISTIG MAI ALES CA A INTRAT IN VIGOARE NOUL COD SAU CREDETI CA CEDO MA VA AJUTA ?VA MULTUMESC :-/
Daca nu ati facut notificare in termenul legal, as cum se prevede in lege, o actiune la instanta pe aceasta tema este sortita esecului. Cererea va fi respinsa din acest motiv!
Stimată doamnă, În primul și în primul rând, posibilitatea de a face o cerere în fața CEDO se raportează la momentul epuizării recursului, nicidecum la o revizuire ori contestație în anulare, ca principiu. Există și excepții, care țin de criteriul utilității căii de atac, dar nu pare să fie cazul dvs.
În al doilea rând, având în vedere ratificarea Convenției în 1994, și pierderea proprietății anterioare ratificării, ca principiu general, CEDO nu ar avea competență temporală în soluționarea acestor priederi de proprietate; deci, o revendicare fără notificare, după apariția Legii 10, are mari șanse să fie inadmisibilă. Daca veti citi hotararile pilot, veti observa că CEDO de refera si la notificarea pe Legea 10 ca o conditie de admisibilitate a cererii CEDO.
Castigurile anterioare Legii 10 la CEDO au fost axate pe alte temeiuri juridice extrem de subtile, ce confereau competenta CEDO, prin argumentații extrem de fine, cum ar fi: recunoasterea de catre Statul Roman, in anumite faze, a drepturilor revendicatorilor dupa 1995, intruziuni in stabilitatea rapoartelor juridice...
Totuși, din ceea ce spuneți, văd că aveți un atuu: în primă instanță, dreptul de proprietate v-a fost recunoscut pe plan intern. Astfel, nu neg ca principiu șansele dvs în fața CEDO.
Se impune, însă, consultarea dosarului dvs. de un specialist în procedura CEDO.
Nu se poate vorbi despre Curtea Europena pentru Drepturilor Omului, in masura in care cetateanul recunoaste ca nu a formulat in termenul prevazut de lege acea notificare care privea un drept de proprietate asupra unor imobile(terenuri si cladiri daca au existat!). Ce a fost judecat in prima instanta si s-a dat dreptate solutia a fost incorecta, data cu inalcarea dispozitiilor legale in vigoare la data introducerii actiunii privind fondul frunciar!
vina mea e ca nu am citit presa ca sa aflu despre aceasta lege si despre un anumit termen de depunere?cind au luat pamintul abuziv proprietarul ia dat un termen comunistilor? sau numai cind vine vorba sa luam inapoi ce ne apartine trebuie sa citim presa sa ascultam stirile .DE CE PRIMARIA NU NE-A TRIMIS O INSTIINTARE ACASA PENTRU CA POATE TIMPUL SI BANI NU NE PERMIT SA CUMPARAM PRESA