avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot mare produs de la ghena
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot mare produs de la ghena

Buna ziua tuturor. Am si eu o problema. Stau la etajul 1al unui bloc cu 8 etaje iar dormitorul este deasupra ghenei. In fiecare dimineata cand femeia de serviciu vine sa faca curat face un zgomot infernal. Tranteste, bocaneste scartie etc. In fine pe la 6.30 vrei nu vrei trebuie sa te trezesti. Plus ca vine un miros cam naspa daca scoti capul mai tare afara pe geam la dormitor. Ghena este prevazuta cu un geam si din cauza ca acel geam este lasat toata ziua deschis mirosul iese afara. Am vorbit cu femeia de serviciu in legatura cu mirosul si mi-a spus "nu se poate inchide geamul pentru ca e gunoaie si o sa-i miroase hainele" (ea acolo se schimba). Am vorbit si cu administratoru de problema mirosului si degeaba.
Sfatul care vi-l cer este ce masuri pot lua mai intai pentru a o determina pe femeai de serviciu sa respecte linistea. La cine ma pot adresa in caz ca administraturul nu-i va atrage atentia si ea va continua sa bocane. Mentionez ca I-am spus cu frumosul sa umble mai incet dar nu intelege. Asta e principala mea problema.
A doua in legatura cu mirosul ce as putea sa fac? Cui sa ma adresez pentru o rezolvare?

Multumesc anticipat tuturor care ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:08, 16 Septembrie 2008
Am stat si eu intr-un bloc cu multe etaje, norocul meu fiind ca am stat aproape de ultimele, dar galagie era cand veneau cei de la salubrizare. Asa ca va inteleg...
Fata de femeia de serviciu ati putea in primul rand s-o amenintati ca veti chema Politia si ca veti face plangere pentru tulburarea linistii publice daca va continua asa. In al doilea rand, interesati-va daca ea este cea care dimineata face asa mult zgomot sau sunt cei de la salubrizare. Pentru ca ea este angajata scarii de bloc si a asociatiei (de proprietari sau locatari), nu neaparat a celor de la "gunoaie". In al treilea rand, daca nu se potoleste nici dupa aceste amenintari (care, stati linistit, sunt legale), faceti plangere la Politie.
In privinta mirosului trebuie sa vorbiti cu cei de la Mediu (Garda de Mediu sau alte organe din zona dvs.) care pot aplica o amenda. Problema este, insa, cui? Ca mirosul nu este facut nici de femeia de serviciu, nici de cei de la salubrizare. S-ar putea ca amenda s-o dea asociatia, inclusiv dvs., pentru ca ghena este bun comun si toti trebuie sa plateasca pentru repararea geamului. Daca geamul este bun, insa, atunci femeia care nu vrea sa-l inchida va plati. Chiar Politia poate s-o oblige fara a mai fi nevoie de cei de la Mediu.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavostra. Eu stiu sigur ca ea face zgomotul deoarece m-am trezit intr-o dimineata am coborat si am asistat cum isi face treaba. Bineinteles fara nici o grija ca deranjeaza pe restul. In legatura cu mirosul toata problema s-ar rezolva daca ar inchide geamul sau sa-l lase putin carapat. Dar nu vrea deloc. Ea il lasa deschis mare de tot. Am rugat-o frumos odata sa-l lase putin intredeschis dar nu la maximum.

Deci daca anunt politia in caz ca nu se potoleste, sesizarea mea va fi tratata ca si in cazul cand un vecin m-ar deranja cu muzica sau cu altceva da? Nu mi se va spune ca nu are ce sa-i faca pentru ca ea trebuie sa scoate cazanele de gunoi afara...

Multumesc mult
Problema postata de Dv. este dura pentru cei care stau in preajma ghenei de gunoi (am stat si eu). Pot sa va spun din experienta proprie. Asta nu se rezolva decat cu femeia de serviciu, eu am rugat-o sa nu mai scoata tomberoanele cu o zi inainte de a veni gunoierii, ci in ziua cu pricina...si a trebuit s-o conving numai cu cate o ciocolata, cu cate o haina pe care i-o dadeam s.a.m.d. Administratorul n-are ce-i face, decat eventual, observatie. Daca isi face treaba nu poate s-o dea afara pentru ca face zgomot, plus ca femei de serviciu la blocuri nu se gasesc pe toate drumurile. Problema este dura si pentru asociatii ca nu gasesc oameni care sa faca aceasta treaba pe toate drumurile si atunci trebuie sa accepte ceea ce au. Daca angajeaza pe altcineva poate da de belele si mai mari. Cu mirosul.....este si mai dura treaba. Va sugerez o solutie de moment si de urgenta (ca sa zic asa). Luati-o pe cont propriu, dati-i din cand in cand cate o atentie femeii de serviciu, spunandu-i expres pentru ce o faceti si in plus mergeti la ghena cu niste cuie si-un ciocan si fixati geamul inchis, atrageti-i atentia ca poate sa-si puna hainele intr-un sac de plastic bine inchis si "nu se mai umple de miros". Nu incercati cai oficiale (e parerea mea) n-o sa va dea nimeni atentie, problema pare minora pe langa "datul in cap pe strada" sau alte nenorociri. Pana cand Garda de mediu nu-si va lua treaba in serios si nu va impune prin lege asociatiilor de proprietari sa-si izoleze ghenele de gunoi si sa le mentina la standarde inalte de civilizatie.....numai cu o ciocolata si cu vorba buna puteti s-o rezolvati. Ganditi-va ca femeia de serviciu, chiar daca ia un amarat de salariu de la acel bloc (si poate si de la altele) e o persoana demna de respect si de o atentie. Oameni suntem!!!! Incercati asa. Daca va face in continuare sicane....si nu vrea sa inteleaga nici de vorba buna, nici de atentii ....schimbati foaia, dar tot cu ea.....astept cu interes real cum ati procedat si ce-ati reusit sa faceti pana la urma. Ar fi un subiect bun de discutie, acesta al femeilor de serviciu si problemelor mari legate de GUNOI, in general. Succes!
Toti oamenii sunt demni de respect, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa ne umilim in fata semenilor care "sunt demni de respect". N-am nimic cu anumite profesii sau meserii pentru ca am avut chiar in familie o femeie de serviciu si nu mi-e rusine. Problema este ca ne-am invatat si i-am invatat pe unii practicanti ai unor meserii sa ceara... chiar de la obraz. La judecatoria unde ma duc eu de obicei avem o femeie de serviciu care s-a invatat sa ceara bani de la noi. Nu spun ca avocatii n-ar avea bani sau altceva, decat ca, daca este atat de demna, de ce cere de la obraz ca un cersetor? Pe deasupra, cand nu i-a mai convenit "tariful" n-a mai facut curat pana nu i-am dat mai mult. Acest lucru se va intampla si in cazul dvs.
De fapt, acest lucru (fara suparare) este, dupa parerea mea, o forma mascata de luare de mita. Abia asteapta sa inceapa sa vina foloasele sau banii ca atata trebuie ca sa nu se mai opreasca.
Eu zic sa nu faceti compromisuri si s-o repeziti putin. Daca nu se dezmeticeste, atunci actionati cum am spus mai devreme (din pacate). Pare cea mai sigura solutie... Iar faptul ca avem nevoie de femei de serviciu este adevarat, dar la fel de adevarat este ca daca nu stii sa tii un serviciu vine altul si ti-l ia...
Multumesc si sper sa ma fi facut inteles in sensul bun!
Dupa parerea mea o femeie de serviciu nu poate lua mita , nici macar mascata, in cel mai rau caz poate lua un bacsis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena gunoi perete comun cu dormitor popov popov Salut, Locuiesc la parterul uni bloc a carui ghena de gunoi are 2 pereti comuni cu apartamentul meu (dormitor si sufragerie). Blocul este contruit dupa ... (vezi toată discuția)
Femei de serviciu maduta79 maduta79 intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)