Daca am implinit 18 ani si sunt clasa a 12
am o cunostinta care termina acum postnatalul , iar cei de la firma la care a lucrat i-au spus ca nu ii da somaj ca firma respectiva a intrat in faliment , iar ceilalti muncitori care au ramas sunt pe o alta firma si i-au spus sa isi dea demisia ...
i-au mai transmis ca , conform legii actuale o firma nu mai este obligata sa te reprimeasca dupa terminarea concediului prenatal si nici sa ii acorde somaj...
ce trebuie sa faca ca sa isi ia somaj , fiindca presupun ca nu este tocmai in regula ceea ce i-au spus...
Daca am implinit 18 ani si sunt clasa a 12
Elevi nu primesc somaj.
am o cunostinta care termina acum postnatalul , iar cei de la firma la care a lucrat i-au spus ca nu ii da somaj ca firma respectiva a intrat in faliment , iar ceilalti muncitori care au ramas sunt pe o alta firma si i-au spus sa isi dea demisia ...
i-au mai transmis ca , conform legii actuale o firma nu mai este obligata sa te reprimeasca dupa terminarea concediului prenatal si nici sa ii acorde somaj...
ce trebuie sa faca ca sa isi ia somaj , fiindca presupun ca nu este tocmai in regula ceea ce i-au spus...
Sa faca cerere de reluare a ctivitatii si daca postul a fost desfiintat sau firma este in faliment ii va fi incetata contractul pentru motive neimputabile (concediere individuala sau colectiva) avand dreptul la somaj daca are in ultimele 24 de luni 12 luni stagiu de cotizare. Lunile in care s-a aflat in CCC ii da dreptul la somaj.
Salariatii care demisioneaza nu au dreptul la somaj.
"iar cei de la firma la care a lucrat i-au spus ca nu ii da somaj" Somajul nu il da angajatorul, este un ajutor din partea statului prin AJOFM.
~ final discuție ~