avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cazul cumpararii unui apartament cu credit bancar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cazul cumpararii unui apartament cu credit bancar impreuna cu prietenul

La cumpararea respectivului apartament, prietenul nu a fost mentionat in acte la banca, noi nefiind casatoriti, dar el a fost cel care a platit avansul, iar contractul pentru creditul apartamentului a fost pe numele meu, urmand sa platim impreuna ratele la banca. Ce putem face dupa ce ne vom casatori, ca prietenul meu sa fie trecut pe actul de proprietate alaturi de mine, sa aibe aceleasi drepturi ca si mine, asa cum este corect? Prevede ceva in acest sens Noul cod civil?
Astept raspuns.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ionesculuminitao , utilizator 09:46, 12 Octombrie 2011
la notar puteti rezolva problema
incercati sa faceti inainte sa va casatoriti
Puteti face o conventie matrimoniala (contract prenuptial) in care sa stabiliti cine ce are dupa casatorie. De asemenea, Codul civil a eliminat interdictia vanzarii intre soti.
Mai ramine o problema practica de rezolvat. Ma gindesc ca banca a pus ipoteca in momentul semnarii contractului de imprumut, astfel ca nu se mai poate instraina si nici face mentiune in cartea funciara fara acordul bancii (creditorului).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
exuser, utilizator
Multumesc mult. Astept in continuare si alte opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate modifica titlul de proprietate? diana123456 diana123456 Impreuna cu prietenul meu am cumparat un apartament prin programul prima casa 4. La anul dorim sa ne casatorim si deoarece nu am putut fi trecuti amandoi in ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut la notar, sau ce altă soluție este pentru recunoașterea contribuției la dobândirea unui apartament? AnitaS AnitaS Bună ziua, am făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Prietenul meu a făcut credit de nevoi personale pentru avans la credit și ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat la banca tata_mosu tata_mosu Mi-a ramas mostenire de la parinti un apartament ipotecat la o banca.Pot vinde acest apartament cu tot cu ipoteca, daca cumparatorul este de acord?Notarul ... (vezi toată discuția)