avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare IML - Ajutor!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare IML - Ajutor!

Apelez la bunavointa si la cunostintele dumneavoastra,stimati juristi. Eu inca nu mi-am obtinut statutul de jurista. In speta mea, conducatorul X a fost tras pe dreapta de un echipaj de politie din Bucuresti. S-a concluzionat ca X era baut. Au ajuns la IML unde i-au luat 2 probe de sange,la o ora diferenta una de alta. Asta s-a intamplat acum aproape un an. In tot acest timp, doamna politista care se ocupa de dosar se facea ca nu stie nimic. Abia astazi a venit o recalculare ceruta cu ceva in urma. Valorile din noaptea respectiva au fost 0.9 iar dupa o ora 0.7. Dupa atata timp rezultatul recalcularii este de 1.5!!!!!! cum este posibil asa ceva? spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez si impotriva cui ar trebui sa actionez. Dupa aproape un an de zile conducatorul auto sta fara permis dar si fara o finalitate a dosarului. Va multumesc, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: haimanamson , utilizator 17:17, 3 Decembrie 2012
cine a cerut recalculare?daca a-ti cerut dvs. inseamna ca s-a mai dat o declaratie...vina ptr. intarziere nu apartine politiei ci IML-ului care se vaita ca are foarte multe cazuri de rezolvat,si faptul ca va iesit 1,15 este in functie de ce s-a declarat de catre persoana in cauza!nu va ra mane decat sa va inarmati cu multa rabdare ca va mai trece ceva timp pana ajungeti in instanta si dupa aceea inca un an pana sa poata da iar examen!
Ce pot sa va spune ste ca astfel de procese sunt de durata si cu multe tergiversari. Puteti face o cerere la procurorul de caz pt a va comunica situatia dosarului dar de grabit nu-i puteti grabi.


Buna seara!
Aceeasi problema o am si eu,intr-o noapte am fost oprit de catre domni politistii,mi-au pus etilotestul,si mi-a iesit 0,51 in aer,iar in sange1,15si respectiv 0,95,(stiu ca am gresit dar acum e prea tarziu),cei de la rutiera mi-au zis ca trebuie sa merg sa fac o recalculare a probelor deoarece este obligatorie,este adevarat?cam cat va dura procesul in situatia mea?,am nevoie de avocat?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
haimanamson, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultate probe biologice; recalculare dionis_31 dionis_31 Cat timp dureaza pana intru in posesia rezultatelor analizelir de la IML? Cine mi le comunica? Au trecut deja 10 zile si nu stiu nimic, nici macar unde sa ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcolemie nelutu30 nelutu30 am mai pus o intrebare referitor la problema mea si am primit un raspuns bun ,ce vreau eu sa stiu este daca cineva de aici are cunostinta despre o problema ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu alcoolemie sammoadrian sammoadrian Buna ziua! in 2011 am avut un accident rutier cu alcoolemie, pe dovada scrie accident cu victime, a fost o singura victima cu nimic important, o mica ... (vezi toată discuția)