avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si postnatal

In data de 13 septembrie am intrat in concediu prenatal(eram insarcinata in 9luni) iar in data de 2octombrie am nascut.Intre timp solicitasem de la medicul de familie,mai precis din data de 1 continuarea concediului medical.Se considera ca din 2octombrie am intrat automat in postnatal automat nu-i asa?Eu as dori sa intru din 2.10.2011 in postnatalul obligatoriu de 42 de zile ptr a beneficia mai repede de indemnizatia de crestere a copilului dat fiind ca, contractul cu angajatorul nu ofera avantaje financiare mari ptr prenatal si postnatal.Trebuie sa anunt in scris angajatorul despre acest postnatal?Cum se procedeaza?Trebuie trimise o serie de acte angajatorului in acest sens?
Cel mai recent răspuns: anamariabusueoc , utilizator 16:34, 11 Octombrie 2011
ai intrat automat in post natal. nu e nevoie sa faci nici o cerere in acest sens. Dupa 45 de zile poti sa soliciti angajatorului actele pentru concediul de ingrijire copil pana la 1 sau doi ani. Bineinteles atunci ai nevoie de acte doveditoare ca ai nascut pe data de 2 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)
Renuntare la postnatal mony mony Este posibila renuntarea de catre o salariata care a nascut , la concediul postnatal si intrarea direct in ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani? Este ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt la concediul prenatal si sa intru direct in postnatal? livgeana livgeana Buna seara.Sunt educatoare si sunt insarcinata in 32 de saptamani.As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca este posibil sa intru in ... (vezi toată discuția)