avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor+ partaj-notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor+ partaj-notar

Am inteles ca in conformitate cu noul cod civil divortul cu minor se pote face si la notar. Imi poate explica cineva care este procedura (minorul are sub 10 ani)?

De asemenea as dori sa fac si partajul tot la notar: este vorba de doua apartamente care sunt ipotecate la banci. Imi poate spune cineva la cat s-ar ridica cuantumul platii pentru ele la notar avand in vedere ca sunt cam stramtorata cu banii din cauza creditelor?

va multumesc anticipat,
Numai un notar va poate calcula taxa notariala. La instanta este 3% din valoare si pot exista facilitati de reducere , esalonare , scutire daca indepliniti anumite conditii . La notar se poate face doar daca partile sunt de aord pe toate capetele de cerere sub toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)
Divort FlorentinaEnache FlorentinaEnache Buna ziua As avea câteva întrebări dacă se poate să mă lămuriți Eu si soțul eu am achiziționat o casă în 2009 și vrem să divorțăm, as dori ... (vezi toată discuția)