Buna ziua
As avea câteva întrebări dacă se poate să mă lămuriți
Eu si soțul eu am achiziționat o casă în 2009 și vrem să divorțăm, as dori sa stiu cat ar costa ca partea de casa a soțului meu să fie trecută pe numele
Copilului are este minor ? Apartamentul are o suprafață de 66 m.
Dacă el trebuie să plece într o altă țară , cum se procedează în cazul ăsta și dacă sunt alte costuri ?
Există posibilitatea de a se plati în rate divorțul plus partaj ?
Mulțumesc și aștept cu interes răspunsul dumneavoastră !
Doar in instanta ati putea plati in rate daca vi se acorda ajutor pub;ic judiciar, se face cerere de esalonare a taxei de timbru si depuneti odata cu cererea de partaj.
Va intelegeti sau nu asupra divortului si partajului ?
Cand pleca in alta tara, adica cat timp aveti la dispozitie sa rezolvati cu divortul ?
Mai are alti copii sau are datorii ajunse la scadenta ?
Daca partea sotului din bunul comun se lasa minorului atunci nu vorbim despre un partaj. Aceasta este vointa sotului si a dvs ? Exista si vreun credit bancar cu evetuala ipoteca asupra acestui imobil ?
In instanta se face partajul si acolo puteti solicita plata in rate a taxei de timbru, doar daca indepliniti conditiile prevazute de lege. In rate sa spunem ca ati putea achita si onorariul de avocat. Dar atat....
In rest la notar trebuie sa achitati taxele si onorariul fara a putea discuta despre rate.
Ce fel de act doriti sa incheiati pt partea sotului ?
Da, ne intelegem asupra divortului. Avem doar doua saptamani la dispozitie pentru a rezolva problema cu divortul . Nu mai are alti copii si nici datorii ajunse la scadenta
Suntem amandoi de acord sa lasam bunul minorului si creditul ipotecar este in desfasurare .
Se poate face act de vanzare cumparare sau sa ii lase mostenire daca casa este inca ipotecata?
Despre mostenire vorbim doar la momentul decesului si vizeaza doar bunurile aflate la acel moment in patrimoniu.
Nu se va putea face vanzarea catre minor fara acceptul bancii. Oricum minorului ii trebuie un curator. Sa va ganditi si daca acest act este in beneficiul minorului.
Nu aveti cum sa rezolvati in 2 saptamani. Se depun actele la notar, dar semnarea lor va avea loc in termen de 30 de zile. Partile trebuie sa fie prezente personal.
Luati legatura cu notarul sa va explice intreaga procedura.
Divort
elninio2010
vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
danaanca
Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)