avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit amenda in timp ce eram plecat din Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit amenda in timp ce eram plecat din Romania

In luna august 2008 am primit un proces verbal de contraventie in care se stipuleaza ca nu am avut asupra mea documentepe:permis,CI,Certificat de inmatriculare si faptul ca am intors auto pe linia dubla continua,in valoare de 780 lei fara a se defalca amenda.Culmea iironie este ca la data si ora cand se precizeaza ca am savarsit abaterea eram plecat din tara.Am facut contestatie,maine am primul termen .Am depus la contestatie.Carnetul de asigurari sociale care atesta perioada de iesire din tara si care este cu mult peste data aplicarii amenzii,toate rezervarile de la hoteluri si ca un facut printre bonurile de consum am depus o nota de plata,care intamplator am pastrat-o si intamplarea a facut sa o gasesc in torpedou in care este inserata data si ora aplicarii amenzii cu 10 minute peste,precum si unele vinete ce atesta ca autoturismul de care se face mentiune se afla cu mine.Intoarcerea in Romania a mea sa realizat la trei zile de la aplicarea asa zisei contraventii.Intrebarea mea este ce se va intampla maine la proces,ce trebuie sa fac in continuare.Era sa uit pv-ul este semnat de un martor,in aceasta situatie ce este de facut.Ma pot indrepta impotriva martorului si a politistului cu reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 08:46, 21 Septembrie 2008
Procesul-verbal de care dvs. vorbiti este nul clar. Avand in vedere ca erati plecat din tara si aveti atatea documente care sa justifice acest lucru, n-aveti de ce sa va faceti griji. Pe de alta parte, verificati daca in procesul-verbal sunt scrise corect datele din actele de identitate ale dvs.: CNP si seria si nr. buletinului. Spun acest lucru pentru ca neavandu-le la dvs. (prin absurd), nici nu avea ce sa completeze si trebuia sa va ceara datele prin statie sau sa va retina. Totodata, verificati si daca actele si bonurile pe care le-ati depus la dosar sunt pe numele dvs. Ca este usor sa ma duc la un prieten care tocmai a venit din strainatate si sa-i cer toate actele sale in care nu apare nici un nume, dar care are anumite date calendaristice.
Pentru alte intrebari scrieti aici!
Datele sunt ale mele,dar puteau fi obtinute cu usurinta din unele sesizari anterioare pe care le-am facut la Parchet impotriva unor Politisti de la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ-eului din care provine ultimul TEMBEL si care sunt in curs de solutionare(urmarirea penala ne fiind terminata).Privitor la actele depuse de catre mine evident sunt pe numele meu,nu puteam sa fac asigurarea medicala pe numele meu pentru altu,iar Pv-ul,de amenda pentru depasirea vitezei legale(o intamplare practic) la intrarea in Paris,cuprinde inserat in el datele mele de identificare si nr.masinii,care in acelasi timp apare in locuri diferite la 2660Km distanta
Asigurarea medicala nu este chiar atat de concludenta, deoarece puteti s-o faceti oricand si pentru diferite scopuri fara a fi nevoie sa iesiti din tara. Mai buna este proba cu amenda din Paris pentru ca ea dovedeste ca ati fost acolo cu acea masina. Faptul ca ati mai avut de furca cu acei politisti demonstreaza ca pentru ei era usor sa va insceneze asemenea fapte neadevarate.
Oricum, sper sa nu aveti probleme la proces, deoarece aveti cu ce sa va aparati si exista cazuri mult mai complicate care au fost castigate... Pe deasupra, aveti totusi grija cu Politia pentru ca daca au incercat acum inseamna ca sunt cu ochii pe dvs. si pot sa va mai faca probleme.
Succes si mai vorbim!
Cu siguranta procesul verbal va fi anulat.
Eu cred ca este vorba de o reglare de conturi. Daca as fi in locul Dvs. eu as depune plangere penala impotriva politistului care a intocmit procesului verbal si al martorului care a semnat procesul verbal
Cu siguranta am sa depun reclamatie impotriva celor doi pentru inscriere in fals,insa astept pana la termenul urmator cand a fost invitat martorul pentru audiere sa vad ce ii debiteaza mintea si sa vad conditiile in care a semnat procesul verbal.Tembeli nu si-au ales data si ora cand trebuia.Este o razbunare a sefului inspectoratului pentru care se foloseste de subalterni idioti si care ii canta in struna.Totul a plecat de la o reclamatie ,,pentru luare de mita de catre politisti de la serviciul politiei rutiere,printre care si un nepot de al lui.Denuntatorul fiind luat in scurt sa dea bani si ne mai avand timpul necesar sa anunte autoritatile competente ,i-am asigurat inregistrarea video eu,pe care am predato la DGA.Dimineata cand m-am dus si cand am plecat de la Judecatoria de judet,scosesera patru radare pe soseaua de ducere/plecare,pentru mine,banuiesc.Dar le-am tras-o,nu m-am dus cu masina mea.
Consilierul lor nu sa prezentat la proces,au inaintat o intampinare conceputa de un student la drept repetent in care au solicitat respingerea actiunii si audierea martorului,pe care o astept cu interes.

Alte discuții în legătură

Bună. am fost contactată de un polițist pe fb privind la o ... georgiana92 georgiana92 Bună. Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere ... (vezi toată discuția)
Practica judiciara - proces verbal de contraventie, depasire peste linia continua ionut_daniel ionut_daniel Va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu hotarare a unei judecatori oricare privitoare la proces verbal contraventie privind depasirea unui auto peste marcaj ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice cu politia locala sector 6 CarmenFabiani CarmenFabiani Buna Ziua, numele meu este Carmen, si doresc daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. In ziua de 5.03.2014 - ora 7.10 a.m, am iesit cu catelul afara la ... (vezi toată discuția)