avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit amenda in timp ce eram plecat din Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit amenda in timp ce eram plecat din Romania

In luna august 2008 am primit un proces verbal de contraventie in care se stipuleaza ca nu am avut asupra mea documentepe:permis,CI,Certificat de inmatriculare si faptul ca am intors auto pe linia dubla continua,in valoare de 780 lei fara a se defalca amenda.Culmea iironie este ca la data si ora cand se precizeaza ca am savarsit abaterea eram plecat din tara.Am facut contestatie,maine am primul termen .Am depus la contestatie.Carnetul de asigurari sociale care atesta perioada de iesire din tara si care este cu mult peste data aplicarii amenzii,toate rezervarile de la hoteluri si ca un facut printre bonurile de consum am depus o nota de plata,care intamplator am pastrat-o si intamplarea a facut sa o gasesc in torpedou in care este inserata data si ora aplicarii amenzii cu 10 minute peste,precum si unele vinete ce atesta ca autoturismul de care se face mentiune se afla cu mine.Intoarcerea in Romania a mea sa realizat la trei zile de la aplicarea asa zisei contraventii.Intrebarea mea este ce se va intampla maine la proces,ce trebuie sa fac in continuare.Era sa uit pv-ul este semnat de un martor,in aceasta situatie ce este de facut.Ma pot indrepta impotriva martorului si a politistului cu reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 08:46, 21 Septembrie 2008
Cine este martorul? Este cumva tot un agent constatator? Conform legii aceasta situatie nu este legala.
In intampinarea pe care au depuso ieri am vazut ca martorul,culmea ironiei,locuieste,chiar primul bloc in stanga Inspectoratului Politiei Judetene,este sofer.
Asta e o cacealma si o inscenare clara. O sa aveti numai probleme cu ei.
Faceti o plangere penala pentru abuz in serviciu. Problema e ca s-ar putea sa se taraganeze foarte mult pentru ca cercetarile le va face tot un politist.
Angajati un avocat si o sa depuna toate diligentele in locul dvs pentru condamnarea faptuitorilor !
Trebuie o data pentru todeauna sa-i trageti la raspundere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. am fost contactată de un polițist pe fb privind la o ... georgiana92 georgiana92 Bună. Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere ... (vezi toată discuția)
Practica judiciara - proces verbal de contraventie, depasire peste linia continua ionut_daniel ionut_daniel Va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu hotarare a unei judecatori oricare privitoare la proces verbal contraventie privind depasirea unui auto peste marcaj ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice cu politia locala sector 6 CarmenFabiani CarmenFabiani Buna Ziua, numele meu este Carmen, si doresc daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. In ziua de 5.03.2014 - ora 7.10 a.m, am iesit cu catelul afara la ... (vezi toată discuția)