avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dupa cat timp incepe executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

dupa cat timp incepe executarea silita?

Buna ziua!
Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de plata a fost 15. 09. 2008. Stiu nu e o suma mare dar momentan nu o pot plati, poate numai peste o luna. Intrebarea mea este: in cat timp se ajunge la executarea silita?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:41, 1 Ianuarie 2010
se prescrie numai daca creditorul nu face nici un demers timp de 3 ani pt recuperarea sumei .
orice somatie/notificare in acest sens suspenda prescriptia extinctiva, curgand o noua perioada ... adica nu veti scapa asa usor#-o
Problema creditelor restante date pe mana recuperatorilor, tine de cat de tari au nervii cei care datoreaza banii. Presiunile sunt mari, multe telefoane, amenintari gen, vi se va lua casa, luam casa parintilor, etc. Dupa cate am vazut eu insa, daca omul nu a girat cu nimic, nu are casa, masa, etc, recuperatorii nu prea au ce sa faca. Iar cat priveste treaba cu casa parintilor, nici atat. O spun doar cat sa-i sperie pe cei tineri, care vor fi "parati" parintilor. Si aici este o problema, pentru ca daca parintii nu sunt persoane de contact, recuperatorii sau ofiterii de credite nu au voie sa dezvaluie date despre datornic. Sfatul meu pentru cine are datoria la BRD: Incercati sa platiti cat de putin puteti, poate chiar direct la ei, la banca, daca nu va accepta, atunci in contul pe care recuperatorii vi l-au dat. In acest fel demonstrati buna credinta si asta v-ar ajuta in instanta, daca se va ajunge acolo. Parerea mea este ca nu, stiu datornici de care "trag" recuperatorii de vreo 2 ani si tot pentru o suma asemanatoare si care nu a fost platita nici azi. Oricum daca omul nu are nimic, atunci banca nu are ce sa-i ia. Iar in 3 ani datoria se prescrie. Raul mare pe care vi-l pot face insa bancile este Biroul de Credite, unde daca intrati greu mai iesiti. Nu stiti cand veti mai avea nevoie de un credit.
multumesc pentru raspuns el are datorii la alfa benck
byanca19 a scris:

multumesc pentru raspuns el are datorii la alfa benck

Alfa Benck?:D Poate ALPHA BANK!
In primul rand , daca nu exista alte garantii imobiliare decat cea aferenta acelui crdit , banca nu poate sa execute decat acea garantie. Dupa aceea , daca raman sume scadente de plata (banca nu se indestuleaza din vanzarea garantiei ) atunci , pentru acea diferenta , se trimite dosarul unei firme de recuperare credite , care va face tot posibilul sa mai recupereze ceva , ei primind comision din sumele pe care reusesc sa le recupereze! Daca nu mai aveti alte proprietati (daca aveti este bine sa le treceti pe numele altcuiva) efectiv nu au ce sa va faca !:D Mai devreme sau mai tarziu se va prescrie acea datorie.
Referitor la BC (Biroul de Credite) si CRB (Centrala Riscurilor Bancare) va dau un link pentru edificare!
[ link extern ] /
Succes!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit fara garantii ciprian_pasca ciprian_pasca Detin un credit la [banca] din 2008, si pana in 2010 luna iunie am reusit sa platesc ratele la zi, asta datorita faptului ca aveam un loc de munca. De atunci ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile byanca19 byanca19 Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an ... (vezi toată discuția)