avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bilet de odihna fals.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bilet de odihna fals.

Art 215 alin. 1, 2, 3, art 7, alin. 2 din legea 241/2005.

O cunostinta este invinuita de asa ceva. Are citatie de la Politie pe data de 18.11.2011. Ce s-a intamplat? A luat un bilet de odihna fals de la o agentie turistica ce se ocupa cu emiterea de bilete de vacanta false. Cu factura luata, si biletul , a decontat de la firma la care lucreaza o parte din bilet (2100 lei) . Nu s-a dus in excursia respectiva, iar banii i-a dat inapoi la firma la care lucreaza, deoarece, angajatorii si-au dat seama de faptul ca biletul era fals. Firma, si-a recuperat banii, si nu a continuat cu alte pretentii. Dar Politia s-a autosesizat si in prezent, este chemat la audieri. Mentionez ca in cazul lui, mai sunt alte 15 persoane, inclusiv eu ( care la data actuala nu am primit inca citatie) de la aceeasi firma, cu aceeasi agentie turistica. Este pentru prima data cand facem asa ceva, si nu stim ce sa facem. Am vrea niste sfaturi despre ce sa facem la Politie si sa stim orientativ, la ce ne-am putea astepta?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 10:51, 12 Octombrie 2011
Dvs. aveati cunostinta ca acest bilet era fals?
da
adi-florin a scris:

Art 215 alin. 1, 2, 3, art 7, alin. 2 din legea 241/2005.

O cunostinta este invinuita de asa ceva. Are citatie de la Politie pe data de 18.11.2011. Ce s-a intamplat? A luat un bilet de odihna fals de la o agentie turistica ce se ocupa cu emiterea de bilete de vacanta false. Cu factura luata, si biletul , a decontat de la firma la care lucreaza o parte din bilet (2100 lei) . Nu s-a dus in excursia respectiva, iar banii i-a dat inapoi la firma la care lucreaza, deoarece, angajatorii si-au dat seama de faptul ca biletul era fals. Firma, si-a recuperat banii, si nu a continuat cu alte pretentii. Dar Politia s-a autosesizat si in prezent, este chemat la audieri. Mentionez ca in cazul lui, mai sunt alte 15 persoane, inclusiv eu ( care la data actuala nu am primit inca citatie) de la aceeasi firma, cu aceeasi agentie turistica. Este pentru prima data cand facem asa ceva, si nu stim ce sa facem. Am vrea niste sfaturi despre ce sa facem la Politie si sa stim orientativ, la ce ne-am putea astepta?

Din ce spuneti dvs., agentia de turism care a eliberat aceste bilete poate fi acuzata de evaziune fiscala si inselaciune.
Pentru inselaciune ar putea fi acuzat si cunostinta dvs. dar si dvs. daca spuneti ca stiati ca aceste bilete sunt false.
Daca firma de la care ati luat bani, si-a recuperat ulterior paguba, as zice sa declarati adevarul, sa fiti cooperant, iar daca nu aveti antecedente penale sa sperati la o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de facturi si chitante, furt de identitate, fals si uz de fals danirbv75 danirbv75 In perioada 2003-2005, in care fratele meu lucra in Primarie, mi-a sustras ( prin intrari repetate prin efractie in biroul meu sau cu complicitatea sorei ... (vezi toată discuția)
Indrumare pentru o sesizare Laura2285 Laura2285 Buna ziua, In luna octombrie am platit integral o excursie 2 persoane la Praga in valoare de 1355 lei, unei agentii din bucuresti. Am primit documentele ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cataforest cataforest Buna ziua azi am primit acasa o citatie de la procuror pe numele meu intr-un dosar din anul 2006 in calitate de faptuitor.In acest dosar este vb despre un fals ... (vezi toată discuția)