Buna am si eu o intrebare, eu cu sotia mea find plecati in strainatate am avut norocul sa avem un baiatel care sa nascut acolo in Italia cetatean roman cu (certificat romanesc) eliberat de ambasada romaneasca din Italia, acum neam intors in Romania . baietelul meu are 4 ani si nu am beneficiat de alocatia copilului in Italia sau in Romania intrebarea mea este daca pot recupara bani copilului (alocatia) de la prima luna si pana acum actele leam depus deja Va Multumesc Anticipat .
Dreptul la alocaţia de stat se stabileşte începînd cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata se face cu luna următoare depunerii cererii. Plata se poate face şi retroactiv dacă cererea nu s-a depus la timp, dar nu mai mult de 12 luni. Dreptul la alocaţie încetează din luna următoare celei în care nu mai sînt îndeplinite condiţiile de acordare. Plata alocaţiei de stat se poate face prin mandat poştal sau în cont curent deschis la bancă. În cazul mandatului poştal, dacă alocaţia nu este ridicată timp de 3 luni consecutive, plata acesteia se suspendă şi se reia pe bază de cerere scrisă înregistrată la direcţiile teritoriale de muncă.
Alocatie pentru copil
iandar
Buna am si ieu o problema am un baietel de 5 anisori.Baietelul sa nascut in Italia.In 2008 cand sa nascut copilul am solicitat statului Roman alocatie pentru ... (vezi toată discuția)