avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

Buna ziua!!As dori sa stiu daca am un credit la care am achitat ratele 2 ani de zile iar dupa aceasta nu am mai avut posibilitate financiara sa rambursez iar scadenta a fost in 2007 ultima rata ,banca a predat catre EOS iar ei m-au terorizat cu telefoanele si amenintarile .Dupa o perioada nu am mai vorbit cu ei am schimbat numarul de telefon.As dori sa stiu daca este valabila prescriptia de 3 ani deoarece au trecut 3 ani de la ultima rata iar ei nu m-au dat in judecata decat somatii mi-au trimis la care nu am raspuns .
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 14:16, 12 Octombrie 2011
Daca au trimis notificari si somatii se calculeaza termenul de la ultima notificare sau somatie.
prescriptia este de 3 ani , dar termenul decurge de la ultimul contact ,adica de la ultima notificare sau contact telefonoc ,daca s-a inregistrat convorbirea . nu santeti in depasirea termenului de prescriptie . va poate urmarii ptr recuperare.
A fost un credit pentru nevoi personale fara garantie.Poate executa apartamentul detinut de mine sau care este modul cel mai sigur de urmat cu aceast
a firma de recuperari.
poate urmarii ptr recuperarea creditului ,p l u s DOBANDA CARE CRED CA S-A CALCULAT,
orice bunuri detinute de dtr , mai putin cele strict necesaare ptr nevoile pertsonale . mai bine A C H I T A T I recuperatorului ,prin intelegere se poate si in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefonia mobila - termen de prescriptie pentru plata datoriilor jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua Am si eu o intrebare:acum 3 ani si jumatate am luat un abonament la orange si nu l-am mai platit ,intrebarea mea este daca exista un termen in care ... (vezi toată discuția)
Executare silit a girantului petrutza_i petrutza_i Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema. In 5 - 12 2005 am girat pentru un coleg de munca pentru un credit de nevoi personale la ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriptie datorie doraly10 doraly10 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Am un credit luat la Cec in 2008.Perioada de rambursare era pe 10 ani, 2008-2018 .Am platit o perioada, ... (vezi toată discuția)