avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu asociatul in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu asociatul in firma

va salut cu respect!
verisoara mea a fost casatorita pana acum un an cand sotul a decedat intr-un accident rutier
dupa decesul sotului a ramas singura in firma pe care o detineau impreuna ......ea fiind administrator de la infintarea firmei pana in prezent dupa decesul sotului a mers cu fratele sotului(cumnatul) si i-a facut forme legale de asociat 50%
cand au facut lucrul acesta au fost cateva promisiuni facute de catre cumnat, verbal.
toate bune si frumoase pana acum cand asociatul care i-a promis multe lucruri nu s-a tinut de cuvant,,,,,,,ba mai mult de-atat incearca sa o faca sa renunte la tot contra unei sume de bani foarte mica.....
mentionez ca pana la intrarea lui ca asociat in firma , firma detinea un camion de transport marfa si o ferma agricola actualmente la o valoare destul de mare.
dupa intrarea lui in firma s-a mai achizitionat un camion si cam atat.....

ceea ce doresc de fapt este sa stiu cam ce ar putea face si cum pt ca are si un copil si pe desupra este un om bun care chiar nu merita sa treaca prin ce trece.

va multumesc anticipat pentru sugestii si sfaturi
Cel mai recent răspuns: cipry_trans , utilizator 15:50, 17 Septembrie 2008
ma interesez bine si revin cu aspecte detaliate .
deci.....firma infintata in 95 cu administrator verisoara mea si asociat sotul ei. sotul decedat in 2005 , an in care verisoara mea devine tutorele copilului si tot in acel an a facut greseala de a-l trece asociat pe cumnatul ei. au mers la o firma care se ocupa de infiintari sc si acolo s-au facut actele si din cate stiu s-a schimbat si actul constitutiv al firmei. interesant este faptul ca ea nu are nici-un act si absolut nimic in ceea ce priveste firma (actele fiind la cumnatul dansei) si tot ce se face in firma ca si nereguli din cate stiu eu administratorul raspunde . spun asta pentru ca ea este lasata pe dinafara si ma gandesc sa nu aibe surprize neplacute....
e o situatie cam complicata dar dupa cum bine stim cu totii toate au o rezolvare.....in principiu cam ce trebuie sa faca pas cu pas ???...de unde sa inceapa si unde sa termine?

multumesc pentru sfaturile d-vstra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu actionarul in sc . srl marya82 marya82 va salut cu respect am o problema si va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru rezolvarea situatiei in care ma aflu. povestea incepe in anul 2006 , cand mi-a ... (vezi toată discuția)
Impartire firma ContSters63637 ContSters63637 Asociat unic. Casatorit anterior infiintarii firmei. Are sotia dreptul inafara de 1/2 din capital si dividendele pe ultimii 3 ani si la jumatate din ... (vezi toată discuția)
Abuzul de incredere exsta sau nu .... p_dani p_dani am o speta de la facultate pe al carui subiect am dezbatut mai multe discutii cu o gramada de opinii, de aceea o adresez si pe forum pt lamuriri. Un srl este ... (vezi toată discuția)