avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare testament in care nu sunt parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare testament in care nu sunt parte

Buna ziua, cum pot anula un testament pentru lipsa de discernamant a celui care l-a facut, in conditiile in care eu nu sunt parte in el. Concret: am avut grija de o batrana care a stat la mine in casa mai bine de 10 ani, fara ca cineva sa se ingrijeasca de ea, si inainte sa moara nepotii ei au contactat-o si au dus-o la notar si au pus-o sa semneze un testament in care le lasa toate bunurile ei mobile si imobile, fara a se mentiona exact ce anume. Acum ma trezesc data afara din casa mea in care am stat de cand ma stiu , avand doar o chitanta de mana de vanzare cumparare a casei mele. Ei spun ca pt ca batrana a stat atatia ani la min epoate beneficia de uzucapiune prin urmare vor ca eu sa plec si ei sa poata dobandi titlu de proprietate pe casa mea.
Intrebarea mea este cum pot ataca testamentul fiind facut de batrana lipsita de discernamand cu acte doveditoare, eu nefiind parte in testament. Ce pot face impotriva notarului care a facut un asemenea act stiind ca batrana nu avea discernaman.
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 21:14, 12 Octombrie 2011
Prin testament doamna le lasa nepootilor ei bunurile mobile si imobile ce se vor gasi in patrimoniul dansei la moartea ei. Exprimarea nu este gresita in testament, i a desemnat legatari universali. Nu aveti de ce va teme, batrana a stat in casa dvs 10 ani nu are just tiltu a stat datorita bunavointei dvs, nu se poate invoca uzucapiunea de 10-20 de ani pt ca nu xista just titlu. Insa dvs trebuie sa va reglementati situatia juridica a imobilului. Respectiv sa mergeti in instanta si sa obtineti titlu de proprietate pentru casa dvs.
Multumesc, dar totusi as vrea sa imi raspundeti la intrebari.#-o
Vi s-a raspuns mai sus.
Nu puteti anula nici un testament.
Dar puteti sa va puneti in ordine actele casei. Intelegem ca ati cumparat de la respectiva batrana, doar cu o chitanta de mana? Din pacate cu mostenitorii va trebui sa va judecati, in caz ca veti solicita instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
Daca nu de la batrana ati cumparat, nu beneficiaza de nici o uzucapiune, nepotii incearca sa va fraiereasca.
Dati-ne mai multe date despre cum,cand si de la cine ati "cumparat".
parerea mea e ca batrana nu avea posesia din ce spune userul..
avand dvs posesia puteti sa invocati dvs uzucapiunea prin jonctiune in contradictoriu cu adveratul proprietar ( cel de la care are batrana sau cel care de la care a cump cel de la care are batrana..pana la 30 de ani...sigur..adevaratul proprietar -ultimul sa aiba acte..)
e usor cmplicat
angajati un avocat care sa va indrume... si care poate incerca ce spun eu..E mai bine sa incercati decat sa ...nu:) chiar daca va costa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 - X cumpara un teren de la Y pe chitanta de mana (inainte de 1989) - In momentul de fata X vrea sa intabuleze dr. de proprietate si deci trebuie intai sa ... (vezi toată discuția)
Testament, legatar universal, legatar particular, valabilitate favex favex Un parinte a facut un testament in 1997( urmat de deces 4 ani mai tarziu) prin care numeste un copil legatar universal asupra tuturor bunurilor mobile si ... (vezi toată discuția)