avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept la somaj

Daca cineva a lucrat la o societate timp de 2 ani dar in ultimul an a avut concediu fara plata mai putin de o luna, si pleca de la aceasta societatea cu art 55 ( b) , si se angajeaza la o alta societate( fara sa existe intrerupere de la societate la alta , de ex . incheie contractul pe 13 si se angajeaza pe 14) dupa 2- 3 luni lucrate la firma noua, poate beneficia de somaj?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ioana_nt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 12 Octombrie 2011
Da,,aveti ultimile 12 luni lucrate ,trebuie sa depuneti la dosar si adeverinta de la locul anterior de lucru.
Numai daca incetarea raportului de munca la ultimul angajator are loc din motive neimputabile dvs , veti putea beneficia de somaj ...altfel nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O persoana cu o vechime totala de 3 ani lucrati fara intrerupere in aceeasi unitate,are CIM incetetat in 19.08.2013 cu art 55,lit b, poate ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 luni de munca? cobai cobai Buna ziua! Incepand cu data de 01.08.2009 mi se desfiinteza postul in care lucrez, adica vor face reduceri de personal. Am fost anuntat ca voi fi fat in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj ? viomitrea viomitrea am lucrat 13 luni la una din cele 3 firme ( societati ) a unei companii, apoi la solicitarea mea (angajatului ) a incetat CIM cu durata determinata inainte ... (vezi toată discuția)