avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cum se impoziteaza ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cum se impoziteaza ?

Am fost recrutata ca recenzor pentru recensamantul populatiei care va incepe pe 20 octombrie. Petru acest lucru o sa fiu renumerata cu 50 brut lei/zi. Stiu ca din suma imi vor fi retinute : 0,5 % somaj, 10,5 % pensii si 16 % impozit.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Din totalul sumei se va face acea deducere de 250 lei (suma neimpozitabila) ca in cazul salariatiilor sau nu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:31, 15 Octombrie 2011
Eu sunt tentat sa cred ca daca nu obtineti deducere la alt loc de munca ati putea beneficia de deducere pentru acest venit.
Am uitat sa spun ca sunt somera in plata.
Beneficiati de deducere (asa cum a zis si Dragos Negoitescu), dar e bine sa-i atentionati pe cei ce fac platile despre acest lucru, eventual chiar in scris pentru mai multa siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011 - furt la statul de plata? sergiu_vlad87 sergiu_vlad87 Buna ziua. Hai sa va arat cum se calculeaza plata recensamantului (prefecturile afirma ca precizarile le-au primit de la M.A.I.): - ca simplu recenzor, ... (vezi toată discuția)
Somajul se suspenda ? petro250 petro250 In perioada 20-31 octombrie 2011 voi participa la recensamantul populatiei ca recenzor. Pentru acest serviciu o sa fiu platita cu 50 lei brut/zi. In acest ... (vezi toată discuția)
Recenzor sau somer? dreptaciul dreptaciul In cazul in care un somer este acceptat sa fie recenzor pt recensamantul de anul acesta,conform celor scrise in presa se vor lucra 12 zile ,cca 12 ore/zi pt ... (vezi toată discuția)