avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model de cerere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model de cerere pensie alimentara

Buna seara !

Nu stiu cum sa formulez o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori. Nu stiu in baza carui temei legal sa o formulez.Va rog frumos ajutati-ma cu un model.Cererea o voi face in numele copiilor, dar ei sunt obligati sa se prezinte la proces pentru a-si sustine cauza?
Va multumesc inca o data, anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 08:39, 25 Ianuarie 2011
Cand s-a stabilit pensia alimentara pt copilul meu s-a stabilit o suma, iar eu anual trebuie sa-l dau in judecata pt marirea pensiei.Am inteles ca daca as fi cerut procentaj din venituri adica 25% nu ar mai fi nevoie ca eu sa-l chem in judecata anual.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa formulez cererea in astfel de situatie?
Buna ziua!cererea de mai sus este valabila si in cazul in care in care vreau sa primesc pensie alimentara in continuarie?eu am implinit 18 ani acum 2 luni si sunt clasa aX|a si tot de 2 luni nu am mai primit pensie alimentara si as vrea sa mi se de-a pana la terminarea studiilor.dar la Autoritatea Tutelara ce trebuie sa scriu?Si ce alte acte imi mai trebuie?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
vyyoleta, utilizator
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnata X domiciliată în Strada ... , nr...., localitatea ...., judetul...., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul Y domiciliat in localitatea ...judetul .... , strada.... , nr. ...., pentru ca, pe baza hotărârii ce veţi pronunţa, să dispuneţi

MAJORAREA/STABILIREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE

la care a fost obligat prin sentinţa civilă nr. din ...., pronunţată de judecătoria ....
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:
În fapt, prin hotărârea mai sus menţionată pârâtul a fost obligat să plătească lunar suma de ¼ din salariul minim pe economie.La stabilirea acestei pensii s-au avut în vedere nevoile minorului şi posibilităţile materiale ale pârâtului, care s-au apreciat in functie se salariul minim pe economie , valoarea neta a acestuia.
Aceasta apreciere a pensiei de intretinere a fost facuta intr-un mod deficitar , intrucat paratul a refuzat sa prezinta adeverinta privind veniturile realizate lunar si nu s-a prezentat la proces
Tatal meu a fost .... ,fiind absolvent Facultate de ... , specilizarea ....A lucrat , sau lucreaza in calitate de ....Pana in momentul de fata , pensia de intretinere mi-a fost platita raportat la salariul minim pe economie.Or , realitatea privind veniturile salariale pe care le realizeaza ..... este alta.
Sunt studenta in anul , la Facultatea de ....., specializarea ....., asa incat , nevoile pe care le am au crescut si nu pot fi , nicidecum , satisfacute cu pensia de intretinere de ¼ din salariul minim pe economie.
Mama este ....si nu ma poate sustine financiar, in totalitate , pentru a aprofunda acest domeniu de studiu ales de catre mine.
Au crescut şi posibilităţile materiale ale pârâtului, care realizează din salariu un venit mai mare decât cel avut în vedere la stabilirea pensiei de întreţinere, a cărei majorare o solicit.Solicit ca pensia sa atinga plafonul maximal de ¼ stabilit de Codul Familiei .

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 44 raportat la art. 94 C. fam.
În dovedirea acţiunii, înţeleg să mă folosesc de răspunsurile pârâtului la interogatoriu,inscrisuri , martori.

Depun acţiunea în dublu exemplar, precum şi copii sentinţei civile copii de pe cartea de identitate si alte inscrisuri doveditoare.


Data depunerii Cu deosebita consideratie,

Semnătura,

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI



(cu mentiunea ca o veti adapta in functie de detaliile ce tin de persoana dumneavoastra -parintii nu calitate procesuala activa )



Succes.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
se poate solicita judecarea in lipsa, art 242 C.p.civ.??

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa arate cererea pentru plata pensiei alimentare dupa 18 ani ? Diana-Alexandra Diana-Alexandra Am implinit varsta de 18 ani si pentru ca inca sunt in clasa a XII a vreau sa primesc pensie alimentara in continuare de la tatal meu pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)