avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D.390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D.390

serviciul intracomunitar prestat de o firma din HU -platitor de tva -in septembrie (21.09.2011), facturat in octombrie 12.10.2011 (data facturii).

decl.390 o fac pe l.oct ?
daca data facturii ar fi 25.10.2011 - in l. sept. trebuie sa fac autofactura si sa cuprind in decl.390 pe l. sept.??
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:09, 15 Octombrie 2011
Tot codul fiscal mentioneaza ca exigibilitatea TVA intervine la momentul prestarii serviciului sau, ca exceptie, la momentul emiterii facturii daca factura se emite inainte de prestarea serviciului.

Drept urmare, desi sunt de acord cu abordarea dumneavoastra si, asa cum spuneam mai sus, sunt de parere ca in mod normal ar trebui sa se aplice aceleasi prevederi ca si in cazul achizitiilor intracomunitare de bunuri (si drept urmare serviciul sa fie declarat pentru luna octombrie cand s-a emis factura), consider ca in cazul unui control exista temei legal in baza caruia autoritatile fiscale sa considere ca operatiunea trebuia raportata pentru luna cand a fost efectuata (adica septembrie).
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
a_bogdan, utilizator
pentru serviciile intracomunitare nu se aplica regula achizitiilor intracomunitare in ceea ce priveste exigibilitatea (ca si completare: achizitia acestora nu schimba perioada fiscala pentru platitorii de tva trimestrial)
exigibilitatea serviciilor intracomunitare intervine la data la care are loc faptul generator, daca nu s-a emis o factura de avans sau nu s-a incasat un avans.
@ xerxes, utilizatorul nu a spus ca depune decontul de TVA trimestrial, dar e bine ca ati facut remarca referitoare la schimbarea perioadei de declarare.

@kerekesmargo, in concluzie, inregistrati serviciul efectuat in septembrie si facturat in octombrie in D390 aferenta lunii octombrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Achizitie servicii din anglia (intracomunitare?) drbarbu drbarbu In luna Mai 2012 am platit online un serviciu de publicare de aplicatii pentru smartphone-uri. Furnizorul se afla in Londra, Anglia. Acesta inca nu mi-a emis ... (vezi toată discuția)