avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente necesare demonstrarii maternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente necesare demonstrarii maternitatii

Doresc sa aflu ce documente se pot obtine si de la ce autoritati pentru a demonstra relatia mama-fiu in situatia in care mama divortata a decedat si exista numai cartea de identitate cu numele de domnisoara, iar numele fiului este diferit de acesta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: igordun , utilizator 07:48, 16 Septembrie 2008
Va poate ajuta hotararea de divort a mamei (de la arhiva judecatoriei unde s-a pronuntat divortul) sau un extras de pe certificatul de casatorie (starea civila).
Ar trebui sa existe numai certificatul de deces (mortul nu mai are carte de identitate).
Daca mama a divortat ar trebui sa existe undeva o hotarare de divort in care se povesteste despre revenirea ei la numele anterior. (hotarare care se gaseste la judecatoria care a pronuntat divortul).

Si apoi, pe marginea actului de nastere (actul, nu certificatul) de la serviciul de stare civila al locului unde s-a nascut se fac toate mentiunile: casatorita X, divortata. (toata istoria). Cam asta ar fi punctul de plecare in culegerea informatiilor. Din cate stiu, extrase de pe acte de stare civila nu se dau la cererea oricui.
Pentru ce va trebuie?
Multumesc pentru promptitudinea ambelor raspunsuri. Documentul este necesar pentru ridicarea ultimei pensii, achitarea obligatiilor curente ale proprietatii si clarificarea conditiilor succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de casatorie popelena1 popelena1 In urma unui divort cum as putea intra in posesia duplicatului certificatului de casatorie. Fostul sot refuza sa imi dea originalul. (vezi toată discuția)
Casatoriti sau divortati?? simonaMHZ simonaMHZ Buna ziua, Parintii mei au divortat acum 15 ani.Au stat timp de patru ani despartiti, dupa care s-au impacat.Eu minora fiind, am fost incredintata mamei, ... (vezi toată discuția)